ΗΠΑ: Ο Στρατός αναζητεί το όχημα πυρών υποστήριξης για το Πεζικό

Η προταση της BAE Systems για το προγραμμα MPF του Στρατού των ΗΠΑ.

Το νέο όχημα μάχης πυρών υποστήριξης που θα ενισχύσει την ισχύ πυρός των ελαφρών μονάδων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) θα εισέλθει στην φάση της αξιολόγησης εντός του 2021.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Στρατού των ΗΠΑ, ο Στρατός θα αρχίσει, τον Ιανουάριο 2021, στο Φόρτ Μπράγκ, στην Βόρεια Καρολίνα, την ανεξάρτητη επιχειρησιακή αξιολόγηση των δύο πρωτότυπων οχημάτων πυρών υποστήριξης που εξελίχθηκαν από τις εταιρείες General Dynamics και BAE Systems στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινητή Προστατευόμενη Ισχύς Πυρός» (MPF).

Το πρόγραμμα MFP είναι το πρωτότυπο την αιγίδα της διατμηματικής ομάδας της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού των ΗΠΑ για το πρόγραμμα Όχημα Μάχης Επόμενης Γενιάς που καλύπτει ένα σημαντικό κενό ικανοτήτων.

Τα πρωτότυπα θα διέλθουν σειρά σκληρών δοκιμασίων όσον αφορά την ικανότητα επιβίωσης, την καταστρεπτικότητα και την κινητικότητα τους, καθώς μια ταξιαρχία πεζικού ομάδων μάχης θα διεξάγει αξιολόγηση για την ανατροφοδότηση από τους Στρατιώτες της.

Η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Με βάση τα αποτελέσματα, θα επιλεχθεί ένας προμηθευτής ώστε να ξεκίνησει την παραγωγή των οχημάτων εντός του οικονομικού έτους 2022.

Τα οχήματα πυρών υποστήριξης θα βοηθήσουν τους στρατιώτες του Πεζικού να διέλθουν εμπόδια, να καταστρέψουν θέσεις πολυβόλων και να προστατευθούν από άλλα θωρακισμένα οχήματα.

Τουλάχιστον δύο από αυτά θα πρέπει να χωράνε μέσα σε ένα μεταφορικό αεροπλάνο C-17 και κάθε όχημα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 40 τόνους, πολύ ελαφρύτερο από ένα άρμα μάχης M1 Abrams που μπορεί να ζυγίζει 60 τόνους ή περισσότερο.

Πηγή: defence-blog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.