ΗΠΑ: Ο Στρατός αξιολογεί το νέο κινητό δίκτυο για τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς

©PEO C3T

Η Διοίκηση Δοκιμών και Αξιολογήσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αξιολογεί ένα κινητικό τακτικό δίκτυο επόμενης γενιάς σχεδιασμένο για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο των τεθωρακισμένων σχηματισμών.

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο ενημέρωσης του Στρατού των ΗΠΑ, Στρατιώτες της ταξιαρχίας «Spartan» 2η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης (ABCT), της 3ης Μεραρχίας Πεζικού (3 ID), δοκιμάζουν και αξιολογούν τρία πακέτα εξοπλισμών κινητών (On-The-Move – OTM) δικτύων που προέρχονται από το ελεύθερο εμπόριο κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος διάρκειας τριών εβδομάδων με την ονομασία «OTM δίκτυο τεθωρακισμένων σχηματισμών του Στρατού των ΗΠΑ» στο Φόρτ Στίουαρτ, στην Τζόρτζια.

Ο Στρατός θα χρησιμοποιήσει την ανατροφοδότηση των Στρατιωτών και τα στοιχεία που θα συλλεχθούν για να ενημερώσει την σχεδίαση του δικτύου «Capability Set 25» του Στρατού των ΗΠΑ και την εμπορική έρευνα για τον προσδιορισμό των διαθέσιμων και ώριμων εμπορικών λύσεων για την ολοκλήρωση του δυνητικού δικτύου των τεθωρακισμένων σχηματισμών.

Το εκτελεστικό γραφείο προγραμμάτων διοίκησης, ελέγχου, τακτικών επικοινωνιών (PEO C3T) είναι ένα από τα γραφεία του Στρατού των ΗΠΑ που παρέχει την στρατηγική εκσυγχρονισμού των δικτύων του Στρατού. Επιτόπιες μονάδες του γραφείου έργου τακτικών δικτύων του PEO C3T έφτασαν στο Φορτ Στίουαρτ στα μέσα Νοεμβρίου 2021 για να παραλάβουν τον εξοπλισμό σιδηροδρομικώς, να το απογράψουν και να το χρεώσουν στις μονάδες της Ταξιαρχίας «Spartan» που πραγματοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα.

©PEO C3T | Μ577

«Η εκπαίδευση στον νέο εξοπλισμό που εκτελέστηκε πριν την πιλοτική δραστηριότητα είναι σημαντική για την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος», δήλωσε ο Τζόν Ζιλέτ, διευθυντής παραγωγής του γραφείου Mission Network, Project Manager Tactical Network, του PEO C3T που ηγείται του πιλοτικού προγράμματος. «Οι Στρατιώτες έλαβαν είς βάθος εκπαίδευση σχετικά με τις ποικίλες εμπορικές τεχνολογίες που θα χρησιμοποιούν σε κάθε πακέτο εξοπλισμού και θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρέχουν ανατροφοδότηση σχετικά με τα συστήματα και πως αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτή η ανατροφοδότηση, χρησιμοποιούμενη σε συνδυασμό με τα τεχνικά στοιχεία που συλλέχθηκαν μέσα από την φάση δοκιμών πεδίου του πιλοτικού προγράμματος, θα ενημερώσουν τις μελλοντικές αποφάσεις σχεδιασμού της ικανότητας OTM των τεθωρακισμένων σχηματισμών του Στρατού των ΗΠΑ».

Η εκπαίδευση των Στρατιωτών πάνω στους νέους εξοπλισμούς πραγματοποιήθηκε από 6 μέχρι 21 Ιανουαρίου 2022 και περιλάμβανε εφτά διαφορετικές εκπαιδευτικές κλάσεις. Η εκπαίδευση περιλάμβανε πρωινή θεωρητική εκπαίδευση στην αίθουσα ή οποία κατέληγε στην απογευματινή πρακτική εκπαίδευση πάνω στους εξοπλισμούς.

Η Διοίκηση Δοκιμών και Αξιολογήσεων του Στρατού των ΗΠΑ θα ενεργεί ως ανεξάρτητος αξιολογητής κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος και θα χρησιμοποιεί την άμεση ανατροφοδότηση των Στρατιωτών για να συντάξει την έκθεση με την οποία θα ενημερώσει τις αποφάσεις σχεδιασμού του Στρατού.

©PEO C3T

«Υπάρχουν προφανείς δυσκολίες στην ενσωμάτωση των υφιστάμενων τεχνολογιών μέσα στους τεθωρακισμένους σχηματισμούς, αλλά η προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη αν θέλουμε να διευκρινίσουμε ποιες τεχνολογίες μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τις ικανότητες των τακτικών διοικητών ώστε να λάβουν ακριβείς και έγκαιρες αποφάσεις», δήλωσε ο Ταγματάρχης Τοντ Κλινζινγ-Ντόναλσον, ο επικεφαλής αξιωματικός επικοινωνιών και δικτύων της 2ης ABCT της 3ης ID. «Ακόμη και με αυτές τις δυσκολίες, η ομάδα εξέλιξης έχει κάνει απίστευτη δουλειά στην αφομοίωση μιας ποικιλόμορφης παρουσίασης βιομηχανικών τεχνολογικών πρωτοτύπων ώστε να μπορούμε να βρούμε πως μπορούν αυτές οι τεχνολογίες δυνητικά να βελτιώσουν την ικανότητα επιβίωσης και την καταστρεπτικότητα των μαχητών μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.