ΗΠΑ: Ο Στρατός επέλεξε σκοπευτικά της Vortex για το όπλο ομάδας επόμενης γενιάς (NGSW)

Φωτ: Vortex

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) επέλεξε την εταιρεία Vortex Optics ως τον προτεινόμενο υποψήφιο για την προμήθεια των οπτικών για το τυφέκιο που πρόκειται να αγοράσει.

Η σύμβαση που εκδόθηκε από την διοίκηση συμβάσεων του Στρατού των ΗΠΑ γραφεί ότι η Sheltered Wings, μια θυγατρική της Vortex Optics, έχει συνάψει σύμβαση για να παραδώσει μέχρι 250000 συστήματα ελέγχου πυρός τυφεκίου για το όπλο ομάδας επόμενης γενιάς (NGSW) XM157 που αυτήν την στιγμή εξελίσσει.

Η υπηρεσία δεν έχει ακόμη επιλέξει αναμεσά στις εταιρείες SIG Sauer, General Dynamics και AAI Textron για την προμήθεια του τυφεκίου.

Για την σύμβαση των οπτικών, οι Vortex και Sheltered Wings νίκησαν την L3 Harris, που ήταν η άλλη εταιρεία που ανέλαβε τη σύμβαση για την φάση πρωτότυπου και αξιολόγησης.

Η ανάθεση της σύμβαση για τα ΣΕΠ του NGSW έχει μέγιστη οροφή τιμής $2,7 δισεκατομμυρίων για μια περίοδο 10 ετών, με ελάχιστη συμφωνία $20 εκατομμυρίων.

Το ΣΕΠ του NGSW είναι ένα ΣΕΠ ενισχυμένης ανθεκτικότητας που αυξάνει την ακρίβεια και την φονικότητα των δυνάμεων που μάχονται εκ του σύνεγγυς, είπε ο Στρατός των ΗΠΑ.

Πολύ περισσότερο από ένα απλό οπτικό, το σύστημα θα ενσωματώνει εύρος εξελιγμένων τεχνολογιών, όπως οπτικό μεταβλητής μεγέθυνσης, εφεδρικό νηματόσταυρο, αποστασιόμετρο λέιζερ, βλητικό υπολογιστή, σουίτα αισθητήρων περιβάλλοντος, πυξίδα, ασύρματη διασύνδεση μεταξύ στρατιωτών, σκοπευτικά ορατού και υπέρυθρου φάσματος και ενδείξεις στην ψηφιακή οθόνη.

Το ΣΕΠ του NGSW θα χρησιμοποιηθεί ως σύστημα ελέγχου πυρός του τυφεκίου NGSW και των αυτόματων πολυβόλων. Επίσης σχεδιάζεται η αντικατάσταση των οπτικών σκοπευτικών μάχης εκ του σύνεγγυς, οπτικών τυφεκίων μάχης και οπτικών πολυβόλων στις δυνάμεις του Πεζικού, Αναγνωριστών και Μηχανικών Μάχης.

NGSW

Η προσπάθεια NGSW αποσκοπεί στην προμήθεια ενός τυφεκίου NGSW (NGSW-R) και ένα αυτόματο τυφέκιο NGSW (NGSW-AR) με ενιαία φυσίγγια 6,8 χλστ και ΣΕΠ μεταξύ των δύο συστημάτων. Το NGSW-R αναμένεται να αντικαταστήσει τα M4A1 και το NGSW-AR θα είναι ο αντικαταστάτης του αυτόματου όπλου ομάδας M249.

Ο Στρατός των ΗΠΑ δήλωσε ότι το πυρομαχικό των 6,8 χλστ θα ξεπερνάει ακόμη και τα πιο σύγχρονα πυρομαχικά 5,56 χλστ και 7,62 χλστ και τα οπλικά συστήματα θα προσφέρουν στους Στρατιώτες σημαντικές  βελτιώσεις των δυνατοτήτων στην ακρίβεια, το βεληνεκές, τη διαχείριση της οπτικής υπογραφής και και την φονικότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.