Τώρα είναι επίσημο, το TANGO6T της Sig Sauer είναι το νέο οπτικό τυφεκίου του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020.

Τον Οκτώβριο η Στρατιωτική Διοίκηση Συμβάσεων ανέθεσε σύμβαση αξίας $77 εκατομμυρίων στην Sig Sauer για να προμηθεύσει την υπηρεσία με το οπτικό Direct View Optic (DVO), όμως εκείνη την στιγμή ούτε η υπηρεσία αλλά ούτε και η εταιρεία δεν παρείχαν λεπτομέρειες για το ποιο ακριβώς οπτικό θα υπηρετήσει ως DVO.

Την Δευτέρα, η Sig Sauer ανακοίνωσε ότι το αντικείμενο της σύμβασης ήταν το οπτικό TANGO6T – το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή με το τυφέκιο ειδικού σκοπευτή ομάδας (SDMR) και ως Squad-Variable Powered Scope (S-VPS) της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (SOCOM).

“Αυτό είναι ένα χάτ-τρικ για την TANGO6T ως το σκοπευτικό τυφεκίου που συνεχίζει να αποδεικνύει οτι αντέχει τις σκληρές δοκιμές που κάνει ο Στρατός των ΗΠΑ για να το χρησιμοποιήσει με τους Στρατιώτες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Sig Sauer Ρον Κοέν στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η DVO θα επιτρέψει στους Στρατιώτες να αλλάζουν γρήγορα μεταξύ των μεγεθύνσεων 1Χ και 6Χ σε αντίθεση με την σταθερή μόνιμη μεγέθυνση του υφιστάμενου σκοπευτικού τυφεκίου (RCO) που αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείται στους σχηματισμούς μάχης εκ του σύνεγγυς.

Αυτήν την στιγμή οι μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνδυασμό της RCO για στόχους μέχρι τα 500 μέτρα και το οπτικό μάχης εκ του σύνεγγυς (Close Combat Optic – CCO) για στόχους στα 300 μέτρα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Military.com.

Με την DVO, οι Στρατιώτες θα μπορούν να στοχεύουν εχθρικούς μαχητές με αξιοθαύμαστη ακρίβεια σε αποστάσεις ως 600 μέτρα.

“Τα οπτικά μεταβλητής μεγέθυνσης συνδυάζουν τις δυνατότητες των οπτικών χωρίς οπτική ενίσχυση στην προσβολή στόχων σε κοντινή απόσταση με την αυτές των σκοπευτικών σταθερής μεγέθυνσης στον εντοπισμό, αναγνώριση, ταυτοποίηση και την προσβολή στόχων με ακρίβεια σε μεγάλο βεληνεκές”, σύμφωνα με το αίτημα DVO που εξέδωσε ο Στρατός των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2019.

Οι Στρατιώτες χρησιμοποιούν την RCO από το 2017 και σύμφωνα με πληροφορίες οι υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Στρατού των ΗΠΑ είναι έτοιμοι για μια αλλαγή καθώς η υπηρεσία συνεχίζει να επιδιώκει την ολοκλήρωση των προτεραιοτήτων εκσυγχρονισμού που έχει θέσει.

Καθώς η νέα σύμβαση επιτρέπει την παραλαβή νέων οπτικών για τα επόμενα πέντε χρόνια, επι του παρόντος δεν είναι σαφές πόσες DVO σκοπεύει η υπηρεσία να παραγγείλει από την Sig Sauer.

 

Πηγή: taskandpurpose.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: