ΗΠΑ: Ο Στράτος παρέλαβε το όπλο επίδειξης τεχνολογίας για το Νέας Γενιάς Όπλο Ομάδας

Αραβίδα CT των 6,5 χλστ της Textron Systems

Η εταιρεία Textron Systems ανακοίνωσε την 25η Μαρτίου ότι παρέδωσε το πρώτο πρωτότυπο επίδειξης του Όπλου Ομάδας Νέας Γενιάς (NGSW-T) στο Κέντρο Οπλισμών και Προγραμμάτων Διηυπηρεσιακών Μικρών Όπλων (JSSAP) του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διοίκησης Εξέλιξης Πολεμικών Ικανοτήτων (CCDC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Το πρωτότυπο του αυτόματου τυφεκίου, που βασίζεται στη δοκιμασμένη τεχνολογία Τηλεσκοπικών-Πτυσσόμενων (CT) Όπλων και Πυρομαχικών της εταιρείας, ειναι το πρωτο από τα πέντε όπλα επίδειξης που η Textron Systems θα παραδώσει στο πρόγραμμα.

“Η μετάβαση από την ανάθεση της σύμβασης στην παράδοση ενός επαναστατικού, νέας γενιάς όπλου μόλις σε 15 μήνες δεν επιδεικνύει μόνο την ωριμότητα της τεχνολογίας CT, αλλά επίσης και την αριστεία στην εκτέλεση του έργου που κατέχει η ομάδα μας για την γρήγορη και έγκαιρη κάλυψη των σημαντικών αναγκών των πολεμιστών,” δήλωσε ο γενικός αντιπρόεδρος των Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών & Εξελιγμένα Προγράμματα της Textron Systems Γουέϊν Πρέντερ.

Τα όπλα και πυρομαχικά τεχνολογίας CT της Textron προσφέρουν την πορεία εξέλιξης σε μια αληθινή νέα γενιά μικρών όπλων για τους μαχητές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης φονικότητας σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ επίσης προσφέρει στον μαχητή σημαντικές μειώσεις βάρους.”

Οι τεχνολογίες που επιδεικνύονται από την Textron Systems στο πλαίσιο του έργου NGSW-T θα ενημερώσουν το επίσημο πρόγραμμα NGSW του Στρατού των ΗΠΑ και περιλαμβάνουν μειωμένου βάρους όπλα και πυρομαχικά, σιγαστήρα όπλου, όπως επίσης και τεχνολογίες ενσωμάτωσης ελέγχου πυρός.

Το 2018, η Textron Systems παρέλαβε μια μεμονωμένη σύμβαση από τον Στρατό των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου όπλου για το πρόγραμμα Ανακοίνωσης Ευκαιρίας Πρωτοτύπου – Αυτόματου Τυφεκίου Ομάδας Επόμενης Γενιάς (NGSAR-PON) και παραμένει στην σωστή πορεία για να παρουσιάσει το όπλο τον Ιούνιο του 2019.

Υπό εξέλιξη από το 2014, τα πυρομαχικά και όπλα CT της Textron Systems προσφέρουν ένα όπλο με καινοτόμα σχεδίαση που αυξάνει την φονικότητα και μειώνει το συνολικό βάρος συστήματος μέχρι 40 τοις εκατό. Η Textron Systems αναπτύσσει τυφέκια, συμπεριλαμβανομένων αυτόματων τυφεκίων, σε μια ποικιλία διαμορφώσεων και διαμετρημάτων, συμπεριλαμβανομένων 5.56mm, 6.5mm και 7.62mm και υποστηρίζει τις τρέχουσες προσπάθειες του Στράτου των ΗΠΑ να φέρει την επανάσταση στα μικρά του όπλα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.