ΗΠΑ: Ο Στρατός σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου ρομποτικής καινοτομίας

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει ένα κέντρο ρομποτικής καινοτομίας στο Φορτ Μπενινγκ στην Τζόρτζια.

Ο Ντον Σάντο, υποδιοικητής του κέντρου ελιγμού αριστείας, ανακοίνωσε το σχέδιο κατά την σύσκεψη επίγειων ρομποτικών ικανοτήτων που διοργανώθηκε από την Ένωση Βιομηχανιών Εθνικής Άμυνας (“National Defense Industrial Association”).

Είτε φυσικά είτε εικονικά, το κέντρο ρομποτικής καινοτομία θα ειναι μια πρόκληση για το γραφείο ρομποτικών και αυτόνομων συστημάτων ελιγμού της διοίκησης εκπαίδευσης και δόγματος ώστε να εργαστεί μαζί με άλλες ομάδες του υπουργείου εθνικής άμυνας. Το κέντρο ίσως να μη φέρει φυσικά αυτές τις ομάδες μαζί, δήλωσε ο Σάντο στον ιστόστοπο “GCN”, αλλά ο σκοπός του ειναι τις ενώσει γύρω απ’ έναν κοινό σκοπό – την ενσωμάτωση των ρομποτικών και αυτόνομων συστημάτων στις σημερινές και μελλοντικές ομάδες μάχης.

Εντός του έτους, θα ειναι διαθέσιμες λεπτομέρειες για τη δημιουργία του κέντρου ρομποτικής καινοτομίας και την συμμετοχή σε αυτό, δήλωσε ο Σάντο.

Μια από τις πρώτες ευκαιρίες για να έρθουν μαζί αυτές οι ομάδες θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής ημερίδας που ο στρατός των ΗΠΑ προγραμματίζει να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο. Όταν ανακοινωθεί η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια πρόκληση σχετικά με τα αυτόνομα συστήματα, και “αν νομίζετε ότι μπορείτε να είστε η λύση στο πρόβλημα ελάτε [στην βιομηχανική ημερίδα] για να το συζητήσουμε”, δήλωσε ο Σάντο.

Μια δεύτερη εκδήλωση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, που πολύ εύστοχα ονομάστηκε “Φεστιβάλ Μποτ-τωβρίου” (“Bot-tober Fest”), το οποίο θα περιλαμβάνει δύο προκλήσεις: Κατευθυνόμενη ή κινητική ενεργεία και υποβρύχιες επιχειρήσεις. “Ρομπότ που πυροβολούν και κολυμπούν”, εξήγησε ο Σάντο. “Θα είναι υπέροχα!”

Ο στρατός των ΗΠΑ παρουσίασε την μελλοντική χρήση των ρομποτικών συστημάτων στο πεδίο ασκήσεων Γκράφενβερ (“Grafenwöhr”), στην Γερμανία την περασμένη εβδομάδα όταν τηλεχειριζόμενα οχήματα διέσπασαν ένα κώλυμα, δήλωσε ο Σάντο.

“Εκτελέσαμε μια ρομποτική διάσπαση, η οποία δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Αυτή ειναι μια ιστορική στιγμή”, δήλωσε ο υπολοχαγός Κόντι Ρότσιλντ στο “Strars and Stripes”. Η επίδειξη περιελάμβανε την χρήση τηλεχειριζόμενων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης μηχανικού (ΤΟΜΜΧ), “Terrier”, του Ηνωμένου Βασιλείου για την εκκαθάριση προσομοιωμένου ναρκοπεδίου και τη διάσπαση ενός αντιαρματικού κωλύματος. Η επίδειξη της έννοιας ρομποτικού συμπλέγματος διάσπασης (“Robotic Complex Breach Concept”) περιελάμβανε επίσης ανέπανδρωτα εναέρια οχήματα για παρατήρηση, πρόσκτηση στόχου και την συλλογή στοιχείων για τις συνθήκες ανέμου.

Υπάρχουν ήδη σχέδια για μια δεύτερη επίδειξη το επόμενο φθινόπωρο στο Φορτ Μπένινγκ και μια τρίτη έναν χρόνο από τώρα στο Φόρτ Λίους στην Γιακίμα, στην Ουάσιγκτον. Αυτές οι επιδείξεις θα εμπλουτιστούν από τα αποτελέσματα της άσκησης στην Γερμανία, δήλωσε ο Σάντο.

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ αναπτύσσει έναν οδικό χάρτη υλοποίησης ανεπάνδρωτων συστημάτων που επί του παρόντος επανεξετάζεται πριν την αποδέσμευση του, σύμφωνα με τον Χοσέ Γκονζάλες, τον αναπληρωτή υφυπουργό άμυνας στο γραφείο υφυπουργού άμυνας για τις προμήθευες, τεχνολογίες και διοικητική υποστήριξη.

Τα αυτόνομα και ρομποτικά συστήματα και τα δύο αναφέρονται ως προτεραιότητες στην στρατηγική εθνικής άμυνας, μια περίληψη η οποία αποδεσμεύθηκε στις αρχές αυτού του έτους.

“Η προσπάθεια για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ειναι αδυσώπητη, επεκτείνεται σε περισσότερους παράγοντες με χαμηλότερα εμπόδια εισόδου, και κινείται με επιταχυνόμενη ταχύτητα”, ανέφερε η περίληψη. “Οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν εξελιγμένη πληροφορική, αναλύσεις μαζικών δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, αυτονομία, ρομποτική, κατευθυνόμενη ενέργεια, υπερηχητικά συστήματα και βιοτεχνολογία -ακριβώς τις τεχνολογίες που διασφαλίζουν ότι θα είμαστε σε θέση να πολεμήσουμε και κερδίσουμε τους πολέμους του μέλλοντος”.

Matt Leonard

Απόδοση/Μετάφραση απο το “gcn.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.