ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του αυλοαεριωθητήρα στερεού καυσίμου για το βλήμα XM1155 ERAP

Το έργο του βλήματος δείχνει τις δυνατότητες διεύρυνσης βεληνεκούς ενός βλήματος πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Η εταιρεία Northrop Grumman Corporation ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές πολλαπλές βολές της διαμόρφωσης τακτικού αυλοαεριωθητήρα στερεού καυσίμου (Solid Fuel Ramjet – SFRJ) – μια τεχνολογία που επιτρέπει την εκτέλεση πυρών ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, μια από τις βασικές προτεραιότητες του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Οι δοκιμές του SFRJ, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος για το βλήμα πυροβολικού διευρυμένου βεληνεκούς ΧΜ1155 (Extended-Range Artillery Projectile – ERAP) του Στρατού των ΗΠΑ, επικύρωσαν την βιωσιμότητα κατά την εκτόξευση από το πυροβόλο και τις προβλέψεις των επιδόσεων και επέδειξε τις δυνατότητες διεύρυνσης του βεληνεκούς ενός βλήματος πάνω από 100 χιλιόμετρα η οποία είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα βλήματα πυροβολικού που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το πρόγραμμα  XM1155 ERAP θα παρέχει ένα καθοδηγούμενο βλήμα πυροβολικού 155 χιλιοστών με διευρυμένο βεληνεκές που θα μπορεί να καταστρέψει κινητούς και στατικούς στόχους σ’ όλα τα εδάφη και σ’ όλες τις καιρικές συνθήκες. Το σύστημα πυρομαχικού σχεδιάζεται για να παρέχει την κυριαρχία στο πολυχωρικό πεδίο επιχειρήσεων ενάντια σε στόχους υψηλού επιπέδου.

“Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των σχολαστικών δοκιμών του αυλοαεριωθητήρα στερεού καυσίμου (Solid Fuel Ramjet) δείχνει την ωρίμανση της τεχνολογίας για την επιβίωση σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα των βολών με πυροβόλα και επεκτείνει σημαντικά, με μεγάλο βαθμό αυτοπεποίθησης, το βεληνεκές του σημερινού πυροβολικού μάχης του Στρατού των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Πατ Νόλαν, αντιπρόεδρος, πυραυλικών προϊόντων, Northrop Grumman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.