ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η λειτουργική αξιολόγηση του ομαδικού εξομοιωτή RVCT

Λειτουργική αξιολόγηση του RVCT από τα STE και PEO STRI

Στρατιώτες της Εθνοφρουράς και εν ενεργεία τμήματα διαφόρων Στρατιωτικών υπηρεσιών συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα ενσωμάτωσης και επαναδιαμόρφωσης στο Ορλάνδο, στην Φλόριδα των ΗΠΑ, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου 2022.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μηνιαίας δραστηριότητας, Στρατιώτες διαφόρων ειδικοτήτων συναρμολόγησαν και αποσυναρμολόγησαν επίγειους και αεροπορικούς ομαδικούς εξομοιωτές, καθώς παρατηρητές χρονομετρούσαν τις προσπάθειες τους για να δημιουργήσουν μια βασική δομή και να ελέγξουν τις συνδέσεις ώστε να διασφαλίσουν τη σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού. Η δραστηριότητα χρησίμευσε επίσης και ως μια ευκαιρία για τους Στρατιώτες να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία ανατροφοδότησης.

Πλατφόρμες εξομοίωσης του RVCT

Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν πάνω στον επαναδιαμορφώσιμο ομαδικό εξομοιωτή εικονικής πραγματικότητας (Reconfigurable Virtual Collective Trainer – RVCT), μια κινητή, δομοστοιχειωτή εκπαιδευτική ικανότητα που παρέχει πλατφόρμες αεροπορίας, εδάφους και πεζών για την στρατιωτική εκπαίδευση.

«Το RVCT αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας εκσυγχρονισμού της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού, η οποία θα παρέχει την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για την ομαδική εκπαίδευση που απαιτείται (point-of-need) για τους μαχητές για τη βελτίωση της ετοιμότητας του Στρατού», δήλωσε ο Nathan Snook, υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων για τη δια-υπηρεσιακή ομάδα (CFT) του Συνθετικού Εκπαιδευτικού Περιβάλλοντος (STE) του Στρατού των ΗΠΑ.

Μέλη της Εθνοφρουράς του Όρεγκον και Στρατιώτες της 316ης Ταξιαρχίας Ιππικού, που εδρεύει στο Fort Benning της Τζόρτζια, συμμετείχαν στο επίγειο τμήμα (RVCT-G) της δραστηριότητας. Στο τμήμα RVCT – Αεροπορίας (RVCT-A) συμμετείχαν Στρατιώτες από την Εθνοφρουρά της Πενσυλβάνια και Ιπτάμενοι της Αεροπορίας Στρατού από το Κέντρο Αεροπορικής Αριστείας που βρίσκεται στο Fort Rucker της Αλαμπάμα.

Στην επίγεια πλατφόρμα RVCT περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιλογές εκπαίδευσης με εξομοιωτές για οχήματα μάχης όπως το άρμα μάχης M1A2 SEP v2, το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) M2A3 Bradley και το τροχοφόρο όχημα M1151 HMMWV. Η αεροπορική πλατφόρμα παρέχει εκπαίδευση εξομοίωσης για ελικόπτερα UH-60 Blackhawk και CH-47 Chinook. Η πλατφόρμα πεζών δυνάμεων διαθέτει την πλατφόρμα «Soldier» για μεμονωμένους Στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

«Η δραστηριότητα ενσωμάτωσης και επαναδιαμόρφωσής του Ιουνίου εξυπηρέτησε μια σημαντική λειτουργία παρέχοντας τις τελευταίες πινελιές και την τελική συμμετοχή και συμβολή των Στρατιωτών πριν από την επιχειρησιακή αξιολόγηση του Αυγούστου», δήλωσε ο Snook. «Παρείχε επίσης την ευκαιρία για την ενσωμάτωση του λογισμικού του Συστήματος Πληροφοριών (SI) του STE με το hardware Gen2».

H επιχειρησιακή αξιολόγηση του Αυγούστου, η οποία θα διεξαχθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο Προγραμμάτων Εξομοίωσης, Εκπαίδευσης και Συστημάτων Οργάνων (PEO STRI) και το STE CFT, θα αξιολογήσει την ικανότητα της επίγειας πλατφόρμας να υποστηρίζει την εκπαίδευση σε επίπεδο Λόχου. Η επίδειξη του Ιουλίου θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στην συνεχή πρόοδο του STE IS RVCT συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του οικονομικού έτους 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.