ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πρώτου ραντάρ αεράμυνας AN/TPY-4

Το ραντάρ TPY-4 της Lockheed Martin μέσα σε ανηχωϊκό θάλαμο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Λίβερπουλ, Νέα Υόρκη κοντά στις Συρακούσες.

Πρόσφατα, το πιο εξελιγμένο και ικανό μεταφερόμενο ή σταθερό ραντάρ αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας στον κόσμο, το πρώτο ραντάρ AN/TPY-4 της εταιρείας Lockheed Martin – που πρόσφατα επιλέχθηκε από την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για το πρόγραμμα ταχείας κατασκευής πρωτοτύπων εκστρατευτικού ραντάρ τριών διαστάσεων μεγάλης εμβέλειας (3DELRR) – ολοκλήρωσε την παραγωγή του γνωστοποιώντας, σε όλον τον κόσμο, τη διαθεσιμότητα του.

Η τεχνολογία που διαθέτει το TPY-4 προσφέρει τις ικανότητες που απαιτούνται για τις σημερινές απειλές και πρωτοφανή ευελιξία για την ταχεία προσαρμογή σε όλες εκείνες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.

«Η Lockheed Martin είναι δεσμευμένη να επενδύει στις προηγμένες αμυντικές τεχνολογίες και το ραντάρ TPY-4 είναι το άμεσο αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων», δήλωσε ο Rick Herodes Διευθυντής των Επίγειων Ραντάρ Αεροπορικής Επιτήρησης της Lockheed Martin. «Το TPY-4 καλύπτει τις ανάγκες των ταχέως μεταβαλλόμενων πεδίων μάχης, που χαρακτηρίζονται από την τεχνολογική εξέλιξη και την εμφάνιση των ολοένα και πιο απαιτητικών απειλών».

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το TPY-4 ξεπερνάει τα υπόλοιπα συστήματα ραντάρ στους παρακάτω βασικούς τομείς:

Εντοπισμός Στόχου: Το TPY-4 εντοπίζει μικρότερες, επόμενης γενιάς, απειλές που εντοπίζονται με δυσκολία σε περιβάλλον ισχυρών παρεμβολών.

Πολυμορφία αποστολής: Οι χειριστές του ραντάρ μπορούν γρήγορα να μεταβούν από μια αποστολή στην άλλη, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν απειλές σε μη φιλικό περιβάλλον. Το ραντάρ θα λειτουργεί σε ακραίες κλιματικές συνθήκες και περιβάλλοντα.

Λειτουργεί με ειδικό λογισμικό: Το σύστημα είναι ψηφιακό σε κάθε στοιχείο του με την χρήση λογισμικού λειτουργίας και απόδοσης που επιτρέπει τις γρήγορες αναβαθμίσεις για αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών. Το TPY-4 εφαρμόζει τα πρότυπα ανοιχτής αρχιτεκτονικής, λογισμικού και διεπαφής για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη δυνατότητα υποστήριξης και η ευκολία ενσωμάτωσης.

Μεταφορική δυνατότητα: Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε σταθερές και μεταφερόμενες εκδόσεις που μπορούν να μεταφερθούν με C-130, C-17, φορτηγά, σιδηροδρομικώς ή με ελικόπτερο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.