Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσε τις αναπτυξιακές δοκιμές του συρόμενου ηχοβολιστικού αναζήτησης ναρκών AN/AQS-20C (ή Q-20C), φέρνοντας το σύστημα αντιμέτρων ναρκών εγγύτερα στην εισαγωγή του σε υπηρεσία με τον Στόλο του ΠΝ των ΗΠΑ. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να ενσωματωθεί με την προβλεπόμενη πλατφόρμα ρυμούλκησης μέσα στο οικονομικό έτος 2020.

Το Q-10C έχει βελτιωμένες ακουστικές και ηλεκτροοπτικές ικανότητες ανίχνευσης που θα εντοπίζουν, προσδιορίζουν και κατηγοριοποιούν βυθισμένες, δεμένες, προσδεδεμένες και πρυμνοδετημένες νάρκες. Το σύστημα σύρεται υποβρυχίως για ταυτοχρονη σάρωση της στήλης ύδατος για αντιπλοϊκές νάρκες έμπροσθεν, πλευρικά και κάτω από το όχημα.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Μηχανικό Έργου Q-20C, Τζοι Τομας, του Naval Surface Warfare Center Panama City Division’s (NSWC PCD), η έκδοση Q-20C έχει αυξημένες ικανότητες, ειδικότερα σε σχέση με την αναζήτηση με πολλαπλούς τρόπους στην στήλη ύδατος.

“Ειναι ένα ηχοβολιστικό πολυτροπικής έρευνας,” δήλωσε ο Τόμας. Όταν εισάγεις μέσα στο νερό τον ηχοβολιστικό αισθητήρα Q-20C, κοιτάζει κάτω, σε κάθε πλευρά και κοιτάζει προς τα μπροστά. Η έκδοση C λειτουργεί ως μια αναβαθμισμένη τεχνολογία ακουστικών συστοιχιών αλλά και ως ένας ολοκληρωμένος αισθητήρας ηλεκτροοπτικής ταυτοποίησης. Οι προηγούμενες εκδόσεις του αισθητήρα έπρεπε να αλλάξουν την μονάδα αναζήτησης όγκου με μια μονάδα ηλεκτροοπτικής ταυτοποίησης. Με τις τελευταίες βελτιώσεις, ουσιαστικά εκτελείται αναζήτηση στον περιβάλλοντα όγκου ύδατος.

Ο Τομας δήλωσε οι βελτιώσεις που εφαρμοζονται στην έκδοση C ετοίμασαν το σύστημα ώστε να ενσωματωθεί με την προβλεπομένη πλατφόρμα ρυμουλκήσεως, το ανεπάνδρωτο όχημα επιφάνειας (USV) Αντιμέτρων Ναρκών (MCM) μέσα στο οικονομικό έτος 2020. Ξεκίνησε την 8η Οκτωβρίου 2018, ως ένα εγγεγραμμένο πρόγραμμα, το MCM USV ειναι ένα μεγάλης αντοχής, ημι-αυτόνομο, πετρελαιοκίνητο, αλουμινένιο σκάφος επιφανείας που υποστηρίζει την ανάπτυξη διάφορων φορτίων MCM.

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: