ΗΠΑ: Ολοκληρωθηκε ο διαγωνισμός Στρατιωτικών Ακαδημιών Sandhurst 2019

Ολοκληρωθηκε ο διαγωνισμός Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Ακαδημιών Sandhurst που διοργανώθηκε από 11 έως 13 Απριλίου στην Στρατιωτική Ακαδημία “West Point” του Στρατού (USMA) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Ο διαγωνισμός Sandhurst που διοργανώνεται απο το 1967 στο West Point, περιελάμβανε 49 ομάδες που εκπροσωπούσαν 13 διεθνείς Στρατιωτικές Ακαδημίες, 16 Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εφέδρων Αξιωματικών (ROTC) και τις τεσσερις σχολές των Κλάδων ΕΔ των ΗΠΑ που διαγωνίστηκαν σε μια δύσκολή διαδρομή 27 μιλίων (περίπου 44 χλμ) με στόχο να δοκιμαστούν οι ατομικές και ομαδικές στρατιωτικές τους ικανότητες.

Σπουδαστές της ΣΣΕ

Στο διαγωνισμό συμμετείχε για πρώτη φορά αντιπροσωπεία Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Μεταξύ των 49 συμμετοχών η Σχολή κατέλαβε την 48η θέση.

“Ο διαγωνισμός Sandhurst διδάσκει στους Σπουδαστές την ψυχική και σωματική σκληρότητα και την πειθαρχία που ειναι αναγκαίες ώστε να επιχειρήσουν ομαδικά για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους,” δήλωσε ο Αντιστράτηγος Νταριν Α. Ουιλιαμς, Διοικητής/Επιθεωρητής της USMA. “Ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων και εταίρων για την προώθηση της πολυεθνικής συνοχής και διαλειτουργικότητας και αναδεικνύει την επιμονή και το θάρρος των μελλοντικών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλον τον κόσμο.”

Η ομάδα USMA Black που νίκησε στο Sandhurst 2019.

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) συμμετείχε ο Στρατός με την Στρατιωτική Ακαδημία (USMA) και την Σχολή Επαγγελματικής Μαθητείας του Στρατού (USMAPS), το Πολεμικό Ναυτικό με την Ακαδημία Ναυτικού (USNA), η Ακτοφυλακή με την Ακαδημία Ακτοφυλακής (USCGA) και η Πολεμική Αεροπορία με την Ακαδημία Αεροπορίας (USAFA).

Συγκεκριμένα η USMA συμμετείχε με τρεις ομάδες: Black, Cold και Grey και δώδεκα αντιπροσωπείες λόχων: A4, B4, C3, D1, D2, E2, E3, F1,H1, H2, H4 και I3.

Πανεπιστημιακά προγράμματα εφεδρείας:

North Georgia,
Marquete,
Utah Valley,
Cal Poly,
Creighton,
Central State,
VMI,
Austin Peay,
Florida State,
Embry-Riddle,
Lehigh University,
John Hopkins,
Tarelton State,
Edinboro,
Hawai,
Delaware University,
Columbia.

Διεθνείς Στρατιωτικές Ακαδημίες:

Ηνωμένο Βασίλειο (δυο ομάδες Blue και Red),
Ιαπωνία,
Καναδάς,
Αυστραλία,
Χιλή,
Μεξικό,
Δανία,
Γερμανία,
Νότια Κορέα,
Βραζιλία,
Ταϊλάνδη,
Ελλάδα.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

 1. USMA (Black)
 2. USMA,
 3. North Georgia,
 4. USMA (Gold),
 5. USMA H2,
 6. Ηνωμένο Βασίλειο (Blue),
 7. Ιαπωνία,
 8. Καναδάς
 9. USAFA,
 10. Αυστραλία,
 11. Χιλή
 12. Μεξικό,
 13. Ηνωμένο Βασίλειο (Red)
 14. USMA E3,
 15. USMA F1,
 16. Marquette,
 17. USMA B4,
 18. Utah Valley,
 19. USMA D1,
 20. Δανία,
 21. Cal Poly,
 22. Creighton,
 23. Γερμανία,
 24. USNA,
 25. Central State,
 26. Νοτια Κορέα,
 27. VMI,
 28. USCGA,
 29. Austin Peay,
 30. Florida State,
 31. USMA E2,
 32. Embry-Riddle,
 33. USMA (Grey),
 34. USMA C3,
 35. Βραζιλία,
 36. USMA H4,
 37. USMA A4,
 38. USMA I3,
 39. Lehigh University,
 40. Johns Hopkins,
 41. USMA H1,
 42. Tarelton State,
 43. Edinboro,
 44. Hawaii,
 45. Delaware University,
 46. Ταιλανδη,
 47. Columbia,
 48. Ελλάδα,
 49. USMAPS.

Βίντεο: Τελετή λήξης του διαγωνισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Απαντήσεις

 1. Καλή ιδέα η συμμετοχή αλλά καθόλου καλή η θέση. Επειδή στο δίκτυο ακούστηκαν διάφορα αρνητικά σχόλια δεν θα ήταν καλό να υπάρχει μια σχετική προετοιμασία στην Ελλάδα πριν στείλουν την ομάδα στο εξωτερικό;

  1. Πρέπει να συμμετέχει ο ΕΣ σε διεθνείς διαγωνισμούς. Σωστά έπραξαν και πήγαν στην Αμερική. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι μπορεί να φταίει και η επίλεκτη ομάδα της ΣΣΕ τερμάτισε πιο πάνω από την ομάδα της στρατιωτικής τεχνικής σχολής. Δεν πρέπει όμως να σπογοητευομαστε.
   Εύχομαι την επόμενα φορά η συμμετοχή της ΣΣΕ να είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της.

   1. Αγαπητέ Δούκα, είναι απλά μια σκέψη, αλλά ίσως να έπαιξε ρόλο αυτό που λέγεται πλεονέκτημα έδρας(home advantage), ίσως να έχει όμως και σχέση με μια ανάμιξη/εμπλοκή της WPPA.

    1. Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο το πλεονέκτημα έδρας και νομίζω αυτό, ως ένα σημείο, ειναι θεμιτό διότι ειναι και θέμα γοήτρου μεταξύ των ΕΔ.
     Απλά η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, με διεθνή στρατιωτική εκπροσώπηση, δεν ειναι κάτι που θα γίνονταν με “ελαφριά την καρδιά” απο την ελληνική πλευρά, ειναι και θέμα γοήτρου κι ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί θέλουν να ξεχωρίζει το εθνόσημο τους και να αναδεικνύουν την χώρα τους, αυτό ειναι δεδομένο σε όλους τους Στρατούς διεθνώς, κανένας σε πάει σε διαγωνισμό για να χάσει.
     Σίγουρα, πριν την πρώτη συμμετοχή θα υπήρξαν αποστολές παρατηρητών σε παλιότερους διαγωνισμούς Sandhurst για να δουν απο κοντά ολόκληρη τη διαδικασία και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες στοχευμένα και να μην πάνε απροετοίμαστοι.
     Επειδή ειναι η πρώτη φορά που η ΣΣΕ συμμετέχει σε αυτόν το διαγωνισμό, πρέπει να κάνουμε υπομονή, και να περιμένουμε την συμμετοχή της επόμενης χρονιάς. Σίγουρα και οι Σπουδαστές της ΣΣΕ θα στεναχωρήθηκαν πολύ για την 48η θέση.
     Πιστεύω οτι την επόμενη χρόνια η ΣΣΕ θα ειναι ανάμεσα στους δέκα πρώτους.

   2. ενας λοχαγός,στη θητεία μου, με είχε πει κάποτε κάτι σχετικό με αυτά του έξωτερικού της ΣΣΕ,που μπορεί να δίνει εξήγηση,για τη θέση…

 2. Οι Στρατιωτικές Σχολές είναι κάτι ξεχωριστό. Το πρώτο λάθος είναι οι «Πανελλαδικές». Ο Αξιωματικός δεν αρκεί να είναι καλός μαθητής αλλά να έχει και κάποια άλλα σωματικά και ψυχικά προσόντα καθώς και κάποιες άλλες δεξιότητες σε συνδυασμό με απέραντη αγάπη στην Πατρίδα. Πέραν τούτων σε μια στρατιωτική σχολή θα πρέπει τα αντικείμενα διδασκαλίας να προσδιορίζονται από την Στρατιωτική Ηγεσία και στη συνέχεια να ανατίθεται η διδασκαλία τους σε κατάλληλους από πάσης απόψεως επιστήμονες και στρατιωτικούς. Αντιγράφοντας το Πανεπιστημιακό σύστημα σε αυτές τις σχολές που είναι καθαρά τεχνικές, τους μόνους που ωφελεί είναι οι καθηγητές. Οι στρατιωτικές σχολές Αξιωματικών πρέπει να ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ανώτατες αλλά να ακολουθούν το δικό τους σύστημα όπως αυτό συμβαίνει σε όλο τον Κόσμο.

  1. Συμφωνώ απόλυτα . Δεν είναι λογικό και σωστό να περνάνε καταλάθος ή μόνο και μόνο για την οικονομική αποκατάσταση σε παραγωγικές σχολές. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να δημιουργηθεί ξεχωριστή κατεύθυνση , ώστε να περιορίσουν αυτοί που μπαίνουν καταλαθος και αυτοί που κυνηγάνε την οικονομική αποκατάσταση να το ξανασκεφτούν . Επίσης οι αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να γίνουν πιο απαιτητικές και να υπάρχει όριο σε κάμψεις , έλξεις, κοιλιακούς , το χιλιόμετρο να γίνει τουλάχιστον μίλι και αν και τραβηγμένο να περνάνε και έναν βασικό στίβο μάχης που απλά με την λογική θα περνάνε τα εμπόδια . Δηλαδή να υπάρχει μια ακόμα διαχωριστική γραμμή από τις πολιτικές σχολές .

 3. Κυριο Κριτηριο επιλογης των περισοτερων για στη σχολη ,ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση .Ακομη και αν τα προσοντα δεν αρκουν την ανεληξη τους την αναλαμβανει απλα ο χρονος…..και αυτα που ολοι γνωριζουμε και λεμε χαμηλοφωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.