ΗΠΑ: Ομιλία του Διευθυντή STE στο φόρουμ AUSA

Ο Ταξίαρχος Γουίλιαμ Γκλέιζερ, διευθυντής της Διαϋπηρεσιακής Ομάδας (CFT) Συνθετικού Εκπαιδευτικού Περιβάλλοντος (STE) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), μίλησε στην εκδήλωση «Sunshine Chapter» του φόρουμ της Ένωσης Στρατού (AUSA) κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μελών στο Ορλάντο της Φλόριντα, την 6η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Γκλέιζερ παρουσίασε στο ακροατήριο του μια επισκόπηση της STE CFT και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η διεύθυνση του, καθώς και ο Στρατός των ΗΠΑ στο σύνολο του.

Ο Ταξίαρχος Γουίλιαμ Γκλέιζερ

Ξεκινώντας με μια ειδική παράκληση προς τους βετεράνους του Στρατού στο ακροατήριο, ο Γκλέιζερ τους ζήτησε να μοιραστούν τις ιστορίες τους από την θητεία τους στον Στρατό με την κοινότητα και τους νέους που σκέφτονται να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Ο Στρατός αντιμετωπίζει μερικές από τις πιο δύσκολες συνθήκες στρατολόγησης από την δημιουργία της αμιγώς εθελοντικής δύναμης», δήλωσε ο Γκλέιζερ. «Πρόκειται για ένα ερώτημα: ‘Χαμηλώνουμε τα στάνταρ μας για να ανταποκριθούμε στις τελικές μας δυνάμεις ή χαμηλώνουμε τις τελικές μας δυνάμεις για να διατηρήσουμε την ποιότητα αυτής της επαγγελματικής δύναμης που απολαμβάνουμε;’. Ο Στρατός… θα διατηρεί κάθε μέρα την ποιότητα έναντι της ποσότητας και θα κάνουνε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συμβεί αυτό».

Στη συνέχεια ανέφερε τις κορυφαίες προτεραιότητες του Στρατού (άνθρωποι, επιχειρησιακή ετοιμότητα και εκσυγχρονισμός) και μίλησε συγκεκριμένα για τον ρόλο της STE στον εκσυγχρονισμό.

«Εκσυγχρονίζουμε τον Αμερικανό Στρατιώτη μέσω της εκπαίδευσης και της παροχής του Συνθετικού Εκπαιδευτικού Περιβάλλοντος, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο πεδίο της μάχης με υψηλότερο επίπεδο εκπαιδευτικής ετοιμότητας από ό,τι είχαν ποτέ πριν», δήλωσε ο Γκλέιζερ.

Καθώς περιέγραψε διάφορα προγράμματα που επικεντρώνονται στον εκσυγχρονισμό των Στρατιωτών, ο Γκλέιζερ τόνισε τα οφέλη και τις προκλήσεις που συνδέονται με αυτά τα προγράμματα, για να συμπεριλάβει μεταξύ άλλων το Συνθετικό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον (STE) – Information System, One World Terrain, Training Simulation Software, Training Management Tool και το Reconfigurable Virtual Collective Trainer.

Βίντεο: Το Συνθετικό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον του Στρατού των ΗΠΑ

Ο Γκλέιζερ επέστηκε επίσης την προσοχή σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα και συσκευές που θα αντικαταστήσουν αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού, όπως το Soldier Virtual Trainer που θα αντικαταστήσει το Engagement Skills Trainer 2000, το οποίο βοήθησε τους Στρατιώτες να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες στην σκοποβολή για αρκετά χρόνια. Άλλες αλλαγές θα βελτιώσουν την εκπαίδευση στην αίτηση πυρών από τους ελεγκτές τερματικής καθοδήγησης πυρών (JTAC) καθώς και την εκπαίδευση στη χρήση βίας από την Στρατονομία.

«Επικεντρωνόμαστε στην εκπαίδευση, αλλά νομίζω ότι πολλές από τις δυνατότητες μας θα βοηθήσουν τις μάχιμες δυνάμεις και σε άλλα πεδία εκτός από την εκπαίδευση, συγκεκριμένα στην οπτική αναπαράσταση, τα πολεμικά σενάρια και τις προασκήσεις… για την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Γκλέιζερ. «Αξιοποιούμε μεγάλα πακέτα δεδομένων για να κάνουμε τα χρονοδιαγράμματα σχεδιασμού πολύ μικρότερα ώστε να συντονίσουμε τις ασκήσεις και [να δώσουμε στους Στρατιώτες μας] πολλαπλά σύνολα και προασκήσεις, ώστε να έχουν υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας καθώς εισέρχονται σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το περιβάλλον της εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά, αλλά για να το συμπληρώσουμε».

Βίντεο της διεύθυνσης STE CFT
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.