ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε ο μη επανδρωμένος προωθητής γαιών TRX Breacher

Η αμερικανική εταιρεία General Dynamics Land Systems (GDLS) ανέπτυξε τον προωθητή γαιών TRX Breacher, ο οποίος παρουσιάστηκε στην αμυντική έκθεση της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής AUSA 2022. Ο TRX Breacher είναι ένα σύστημα επίδειξης τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει νέες δυνατότητες στις αποστολές του Μηχανικού με τη χρήση μιας ερπυστριοφόρας μη επανδρωμένης πλατφόρμας.

Νωρίτερα, αυτό το έτος, ο TRX παρουσιάστηκε στον Στρατό των ΗΠΑ ως ένα αυτόνομο όχημα εφοδιασμού με τη χρήση των συνηθισμένων στρατιωτικών εμπορευματοκιβωτίων, αλλά στην AUSA 2022, το μη επανδρωμένο όχημα TRX ήταν εξοπλισμένο με εργαλεία μηχανικού ικανά να διασπούν εμπόδια με τη χρήση ενός αναστρεπτήρα και να εκκαθαρίζουν τις νάρκες με έναν μηχανικό βραχίονα. Το μπροστινό μέρος του οχήματος είναι επίσης εξοπλισμένο με μια λεπίδας προώθησης (moldboard).

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος «National Interest», η GDLS παρουσίασε την οικογένεια μη επανδρωμένων οχημάτων μεσαίας κατηγορίας TRX στο ετήσιο συμπόσιο της AUSA 2021. Το ερπυστιοφόρο αυτόνομο όχημα TRX βάρους δύο τόνων αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από ένα πρόγραμμα της GDLS με την ονομασία Mutli-Utility Tactical Transport (MUTT), ένα πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει το φάκελο των αυτόνομων επιχειρήσεων και να αλλάξει ή να βελτιώσει τα παραδείγματα των επανδρωμένων/μη επανδρωμένων επιχειρήσεων.

Το ερπυστριοφόρο ρομπότ επίδειξης τεχνολογίας TRX των 10 τόνων υποστηρίζει τους στόχους του Στρατού των ΗΠΑ για ένα αυτόνομο όχημα μάχης που θα εκτελεί τις μονότονες, βρώμικές και επικίνδυνες αποστολές ώστε να μην χρειάζεται να τις κάνουν οι Στρατιώτες. Το ωφέλιμο φορτίο του Breacher TRX έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί επικίνδυνες εργασίες εξάλειψης εμποδίων και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Poison Engineering.

Η σχεδίαση επίπεδης πλατφόρμας του TRX δίχως καμπίνα για τον χειριστή ενσωματώνει οποιοδήποτε ωφέλιμο φορτίο με την κορυφαία στην κατηγορία του αναλογία ωφέλιμου φορτίου/οχήματος 1:1. Το TRX είναι σε θέση να κινείται με ταχύτητα μαζί με όλους τους επιχειρησιακούς σχηματισμούς και είναι μεταφέρεται από ελικόπτερο CH-47 και αεροπλάνο C-130.

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.