ΗΠΑ: Προμήθεια ιχνηλατών που στερεώνονται στο άρβυλο των Στρατιωτών

©Robotic Research

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε σύμβαση αξίας $16,5 εκατομμυρίων στην εταιρεία Robotic Research LLC για ιχνηλάτες που στερεώνονται στα υποδήματα για τους πεζούς Στρατιώτες ώστε να παρακολουθούν την θέση των υπολοίπων στα περιβάλλοντα άρνησης GPS ή στα μέρη με κακή συνδεσιμότητα.

Η εταιρεία Robotic Reasearch είναι κυρίως γνωστή τις αυτόνομες και ρομποτικές τεχνολογίες και ήδη παρέχει την ικανότητα αυτονομίας και πλοήγησης στο πρόγραμμα ηγέτη-ακολούθου (leader-follower) του Στρατού των ΗΠΑ. Επίσης, ο Στρατός συνέστησε ότι τα εν λόγω προανταγωνιστικής ανάπτυξης ρομποτικά πρωτότυπα οχήματα μάχης στην ελαφριά και μεσαία κλάση χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της εταιρείας.

Το WarLoc -ή αλλιώς μονάδες αισθητήρων εντοπισμού πολεμιστή- θα αναπτυχθούν με το προσωπικό που είναι ανεπτυγμένο στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρεία, και η πρώτη σύμβαση καλύπτει τον εξοπλισμό τεσσάρων Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης σε διάφορες τοποθεσίες.

Η πρώτη παρτίδα, συμφωνά με την Robotic Reasearch, έχει ήδη αποσταλεί.

“Ο μικρού σχήματος παράγοντας και οι δυνατότητες τελευταίας τεχνολογίας του WarLoc για την παροχή εντοπισμού μεγάλης ακρίβειας και πληροφοριών θέσεως σε περιβάλλοντα άρνησης GPS καθιστούν αυτήν την συσκευή τον τέλειο εξοπλισμό για τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν ως αποστολή την υπεράσπιση των ελευθεριών μας στην πρώτη γραμμή”, δήλωσε στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της εταιρείας Robotic Reasearch, Αλμπέρτο Λακάζ.

Το WarLoc, στερεωμένο πάνω στο άρβυλά, θα παρέχει πληροφορίες θέσεως των Στρατιωτών σε περιβάλλοντα άρνησης GPS συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων εγκαταστάσεων και το εσωτερικό κτηρίων. Η ικανότητα αυτή θα επιτρέψει στις μονάδες να μπορούν να γνωρίζουν που είναι ο κάθε ένας Στρατιώτης μέσα στα αμφισβητούμενα και περίπλοκα περιβάλλοντα.

“Φανταστείτε στρατιώτες να μπαίνουν μέσα σε ένα πολύ μεγάλο κτήριο και να χάνονται ή να περιφέρονται μέσα σε μια υπόγεια εγκατάσταση και κάποιος άλλος να παρεμβάλει το GPS ή να σταματήσει να λειτουργεί ο ιχνηλάτης μπλε δυνάμεών”, είπε ο Λακάζ στους δημοσιογράφους σε πρόσφατη επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μέριλαντ. “Αυτό σας επιτρέπει να συνεχίσετε αυτήν την δυνατότητα, ακόμα και όταν το GPS είναι μπλοκαρισμένο είτε λόγω φυσικών αιτιών όπως όταν βρίσκεται υπογείως ή επειδή κάποιος το κάνει σκόπιμα”.

Όλα αυτά συνδέονται στο Tactical Assault Kit που λειτουργεί με Android, το οποίο είναι ένα λογισμικό που συνδέεται με το Nett Warrior.

Η κοινότητα των Ειδικών Δυνάμεων χρησιμοποιεί ήδη το WarLoc.

Ένα μελλοντικό σχέδιο για την δυνατότητα αυτή, είπε ο Λακάζ, είναι η χρήση του παράλληλα με ρομποτικά οχήματα μάχης ώστε οι πεζοί Στρατιώτες και τα ρομπότ να μπορούν να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους και να οργανώνονται σε ομάδες όταν βρίσκονται σε περιβάλλοντα άρνησης GPS. Και, σύμφωνα με την εταιρεία, οι αισθητήρες δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις αντίπαλες δυνάμεις.

H Robotic Research, εκτός από την εργασία της στο πρόγραμμα Leader-Follower του Στρατού των ΗΠΑ, έχει επίσης αυτοματοποιήσει το ρομποτικό όχημα Squad Multipurpose Equipment Transport (SMET). Η General Dynamics Land Systems κέρδισε τον διαγωνισμό για την παροχή της πλατφόρμας, αλλά η Robotic Reasearch θα παρέχει την ικανότητα της αυτονομίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προμήθευσε τα συστήματα και σε άλλους ανταγωνιστές του SMET όπως την Polaris.

Jen Judson

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defencenews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.