ΗΠΑ: Σε εξέλιξη οι αλλαγές στην οργανωτική δομή, προκεχωρημένη στάθμευση δυνάμεων του Στρατού

Ανώτατοι Αξιωματικοί του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) εκπονούν σχέδια για την αναδιαμόρφωση της οργανωτικής δομής της υπηρεσίας και διερωτώνται αν απαιτείται η στάθμευση περισσότερων δυνάμεων στις προκεχωρημένες βάσεις για την άμεση αντίδραση σε μια δυνητική βίαια σύγκρουση με την Ρωσία ή την Κίνα.

Κατά την εκδήλωση του Κέντρου για την Νέα Αμερικανική Ασφάλεια την 4η Μαρτίου, ο Αντιστράτηγος Έρικ Ουέσλι, διοικητής της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού, συζήτησε εκτενώς τα σχέδια εκσυγχρονισμού και τις προκλήσεις στη δομή των δυνάμεων που σχετίζονται με την απομάκρυνση από τις επιχειρήσεις καταστολής εξεγέρσεων προς αυτές του ενός εναντίον ισότιμων αντιπάλων.

“Στις χερσαίες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, ιδιαίτερα στο μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον, πρόκειται να απαιτηθούν κλιμάκια πάνω απο τις ταξιαρχίες, τα οποία θα λύσουν μοναδικά και ξεχωριστά προβλήματα που μια συγκεκριμένη ταξιαρχία ομάδων μάχης [BCT] δεν μπορεί να επιλύσει απο μόνη της,” δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ουεσλι. “Οπότε, θα μας δείτε να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχηματισμούς πάνω από τις ταξιαρχίες, μεραρχίες, σώματα έστω ενδεχομένως και μιας στρατιάς σε συγκεκριμένο θέατρο, που θα μπορουν να διαχειριστούν αυτά τα προβλήματα θεάτρου που δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.”

O “τριάστερος” Στρατηγός επεσήμανε οτι κάποιες απο αυτές τις αποφάσεις της οργανωτικής επανευθυγράμμισης μπορεί να ενέχουν “μεγαλύτερα προβλήματα” από τον προσδιορισμό των απαιτούμενων υλικών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας. Για παράδειγμα, η υπηρεσία ίσως χρειαστεί να αλλάξει την σύνθεση των ενεργών, εφεδρικών και εθνοφυλάκων στοιχείων, “ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε τη δύναμη που θα μπορεί να μετακινηθεί ταχέως”.

Τα ερωτήματα σχετικά με την προκεχωρημένη στάθμευση θα προκύψουν στους κόλπους της Ουάσιγκτον και με σημαντικές συμμαχικές χώρες και εταίρους.

Ο Αντιστράτηγος Ουέσλι εξήγησε οτι η υπηρεσία πρέπει να βρει την σωστή ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις “επαφής”, αυτές που ειναι μόνιμα στο θέατρο ή επι τη βάσει της περιστροφικής εναλλαγής, και τις “αμβλυμένες” δυνάμεις, αυτές που, αν απαιτηθεί, έχουν σχεδιαστεί να αναπτυχθούν γρήγορα στο θέατρο.

“Αυτό πρέπει να δουλευτεί σωστά και να λάβει την σωστή μίξη ανάμεσα στις δυνάμεις επαφής και αμβλείες δυνάμεις… αυτή θα ειναι η εργασία για τα επόμενα χρόνια καθώς θα συνεχόμενα θα εξελίσσουμε επιχειρησιακά αυτό το πρόγραμμα,” πρόσθεσε.

Ashley Roque

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.