ΗΠΑ: Στην έκθεση AUSA 2022 θα παρουσιαστεί το concept άρματος μάχης νέας γενιάς AbramsX

Ψηφιακή εικόνα του συστήματος επίδειξης τεχνολογίας άρματος μάχης επόμενης γενιάς AbramsX (GDLS)

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εταιρεία General Dynamics Land Systems (GDLS), στις 4 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την έκθεση αμυντικού υλικού της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής (AUSA 2022) που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από 10 ως 12 Οκτωβρίου 2022, η GDLS θα παρουσιάσει το σύστημα επίδειξης τεχνολογίας AbramsX που αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά του άρματος μάχης Abrams.

Το βάρος του AbramsX έχει μειωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά αρμάτων μάχης Abrams με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητα και της μεταφορικής ικανότητας, παρέχοντας την ίδια επιχειρησιακή αυτονομία με το Μ1A2 Abrams με 50% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το υβριδικό συγκρότημα ισχύος του AbramsX υποστηρίζει τις στρατηγικές κλιματικής αλλαγής και εξηλεκτρισμού του Στρατού των ΗΠΑ, ενισχύει την ικανότητα αθόρυβης επιτήρησης και επιτρέπει ακόμη και την  -σε κάποιο βαθμό- αθόρυβη κίνηση του άρματος. Με τριμελές πλήρωμα και ικανότητες καταστρεπτικότητας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), επιβιωσιμότητας, κινητικότητα και συνεργασίας ομάδας επανδρωμένου/μη επανδρωμένου (MUM-T) και αυτόνομων δυνατοτήτων, το AbramsX μπορεί να αποτελέσει βασικό κόμβο στα δίκτυα μάχης και να χρησιμεύσει ως η γεφυρα από το Abrams SEPv3 και SEPv4 στο άρμα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την εικόνα που δημοσίευσε η GDLS, το AbramX διαθέτει νέο σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένο με ένα νέο πακέτο θωράκισης που είναι τοποθετημένο γύρω από το σκάφος και τον πύργο. Δύο θυρίδες υπάρχουν στο μπροστινό μέρος του σκάφους και η σχεδιαστική αντίληψη του AbramsX θα μπορούσε να είναι παρόμοια με τo γαλλογερμανικό άρμα μάχης ΕΜΒΤ και το γερμανικό KF51.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «The Drive», το AbramsX θα μπορούσε να οπλιστεί με το νέο πυροβόλο XM360 των 120 χιλιοστών το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής του Στρατού των ΗΠΑ. Το πυροβόλο θα μπορεί να εκτοξεύει τα νέα πυρομαχικά XM1111 MRM (Mid-Range Munitions), M1147 AMP (Advanced Multi-Purpose) και M892E4 AKE (Advanced Kinetic Energy).

Στην οροφή του πύργου του AbramsX υπάρχει ένας τηλεχειριζόμενος σταθμός όπλων, ο οποίος φαίνεται να είναι οπλισμένος με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών και ένα συζυγές πολυβόλο τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά. Φαίνεται ότι το άρμα είναι επίσης εφοδιασμένο με νέα σκοπευτικά και σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) που χρησιμοποιεί σύστημα πανοραμικής παρατήρησης για τον Αρχηγό Πληρώματος και τον Πυροβολητή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.