ΗΠΑ: Σύμβαση για την περαιτέρω εξέλιξη των υπερηχητικών όπλων TBG

Η υπηρεσία προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) εξελίσσει το πρόγραμμα υπερχητικών όπλων Tactical Boost Glide (TBG) και η εταιρεία Raytheon πρόκειται να την βοηθήσει. Το σύστημα ειναι ιδιαίτερα ευέλικτο και θα επιτρέψει στον Στρατό των ΗΠΑ να προσβάλει στόχους ταχύτερα και από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η εταιρεία Raytheon κέρδισε σύμβαση αξίας $63,3 εκατομμυρίων από την DARPA για την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος υπερχητικών όπλων Tactical Boost Glide. Η κοινή προσπάθεια των DARPA και Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ (USAF) περιλαμβάνει την κριτική ανασκόπηση μελέτης (CDR), ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ένα όπλο προώθησης-κατολίσθησης με τακτικό βεληνεκές για να πετύχει υπερηχητικές ταχύτητες -ταχύτητες μεγαλύτερες από 5 Mach- “ένας πύραυλος επιταχύνει το ωφέλιμο φορτίο του σε υψηλές ταχύτητες. Τότε, το ωφέλιμο φορτίο αποχωρεί από τον πύραυλο και κατολισθαίνει/ανεμοπορεί εκτός λειτουργίας στον προορισμό του,” δυσφωνία με τον ιστότοπο της DARPA.

“Η τελευταία σύμβαση προστίθεται στον αυξανόμενο αριθμό προγραμμάτων υπερχητικών όπλων της Raytheon,” δήλωσε ο Δρ Τόμας Μπάσινγκ, αντιπρόεδρος εξελιγμένων πυραυλικών συστημάτων της Raytheon. “Η Raytheon εργάζεται στενά με τους πελάτες μας για την άμεση ανάπτυξη αυτών των εξελιγμένων οπλικών συστημάτων και παρέχει στον στρατό της χώρας μας τα αναγκαία εργαλεία για να παραμείνει μπροστά απο τις κλιμακούμενες απειλές.”

Τα υπερηχητικά όπλα θα παρέχουν στον Στρατό των ΗΠΑ την ικανότητα προσβολής στόχων από μεγάλες αποστάσεις με μικρότερο χρόνο απόκρισης και ενισχυμένη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα σημερινά οπλικά συστήματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.