ΗΠΑ: Συνδυασμός νέων τεχνολογιών και στρατιωτών σε πολυεθνική άσκηση ΜΧ διάσπασης κωλυμάτων, στην Γερμανία (φωτ&βίντεο)

Τα φώτα της δημοσιότητας έλαμψαν στην περιοχή ασκήσεων Γκράφενβερ (“Grafenwöhr”), στην Γερμανία, καθώς στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), το Ηνωμένο Βασίλειο και πολιτικό προσωπικό από το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν ενώ αρκετά συστήματα νέας τεχνολογίας και ιδέες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και επίδειξης τις έννοιας ρομποτικού συμπλέγματος διάσπασης (“Robotic Complex Breach Concept”), την 6η Απριλίου 2018.

“Αξιολογούμε τις ικανότητες και τις επιδόσεις ενός συμπλέγματος διάσπασης χρησιμοποιώντας ρομποτικά συστήματα”, δήλωσε ο Κιθ Μπρίγκς, βοηθός μηχανικής του “Robotic Complex Breach Concept”.

Οι στρατιώτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσπασης όταν κατά την πορεία τους αντιμετωπίζουν σύνθετα εμπόδια τα οποία μπορεί να ειναι παγιδευμένα με νάρκες. Οι μονάδες εργάζονται μαζί για να ασφαλίσουν την περιοχή και να καταστείλουν οποιαδήποτε επαφή με τον εχθρό, ενώ χρησιμοποιείται ο καπνός για να αποκρυφτούν οι επιχειρήσεις διάσπασης και εκκαθάρισης των ναρκών ώστε να συνεχιστεί η κίνηση προς τον αντικειμενικό σκοπό.

“Η διάσπαση ειναι μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, οπότε η ευκαιρία να αναπτυχθούν ρομποτικά μέσα στην θέση του στρατιώτη ειναι κάτι που επιδιώκουμε σε μεγάλο βαθμό”, πρόσθεσε ο Μπρίγκς.

Τα ρομποτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διάσπασης περιλαμβάνουν την εναέρια τεχνολογία των συστημάτων “Lethal Miniature Aerial Missile System” (“LMAMS”), του “Puma” και του “Instant Eye”.

Το “Puma” ειναι ένα ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αναγνώριση και μεταφέρει ειδικό φορτίο για τον εντοπισμό θαμμένων αντικειμένων όπως νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους στρατιώτες να αναγνωρίσουν από νωρίς τις νάρκες κατά την προέλαση τους.

Το “Instant Eye” ειναι εξοπλισμένο με μια μονάδα χημικού εντοπισμού για την ταυτοποίηση της ύπαρξης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών (ΧΒΡΠ) απειλών, το οποίο προειδοποιεί την μονάδα για το κίνδυνο και τους παρέχει τη δυνατότητα να ενεργήσουν αναλόγως.

Ο “LMAM” ειναι ένας πύραυλος άμεσης προσβολής που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των εχθρικών στόχων.

“Ο ‘LMAM’ μας επέτρεψε να εργαστούμε πιο γρήγορα και να υποστηρίξουμε τη διάσπαση με τα υποστηρικτικά πυρά μας”, δήλωσε ο υπολοχαγός Κόντι Ρότσιλντ, αξιωματικός πυρών υποστήριξης της 1ης Μοίρας, του 7ου Συντάγματος Πυροβολικού Πεδίου, της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (“ABCT”), της 1ης Μεραρχίας Πεζικού του στρατού των ΗΠΑ.

Το εποχούμενο σύστημα όλμου “Automated Direct and Indirect Mortar” (ADIM) ειναι ένας κινητός όλμος που αυξάνει την φονικότητα της μονάδας. Μπορεί να λειτουργήσει χειροκίνητα από το βασικό στοιχείο όλμου ή μέσω τηλεχειρισμού από ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός.

Ο Ρότσιλντ πρόσθεσε, “το ‘ADIM’ ήταν ένα υπέροχο σύστημα για την σημερινή μας διάσπαση και σίγουρα αύξησε την ικανότητα της επιβίωσης μας”.

Τα υπόλοιπα ρομποτικά συστήματα επέδειξαν ικανότητες χερσαίου εξοπλισμού και περιελάμβαναν το “M58 Wolf” και τον τεθωρακισμένο εκσκαφέα – τεθωρακισμένο όχημα μάχης μηχανικού (ΤΟΜΜΧ) “Terrier” εξοπλισμένο με τεχνολογία που του επιτρέπει να λειτουργεί μέσω τηλεχειρισμού.

Το “M58 Wolf” ειναι ένα τηλεχειριζόμενο ανεπάνδρωτο όχημα, τύπου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) “M-113”, εξοπλισμένο με μια γεννήτρια καπνού με ικανότητα να παράγει συνεχόμενο προπέτασμα καπνού που αναστέλλει την θερμική και υπέρυθρη εχθρική παρατήρηση.

“Η ομάδα μου χρησιμοποίησε την γεννήτρια καπνού ‘M58 Wolf’”, δήλωσε ο ίλαρχος Τζοζαϊα ΜακΚόη, διοικητής της Ίλης “B”, της 1ης Επιλαρχίας, του 63ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος, της 2ης “ABCT”, ο οποίος ηγήθηκε του στοιχείου ελιγμού που συμμετείχε στον ελιγμό. “Αυτό [‘M58 Wolf’] βοήθησε τους άνδρες του μηχανικού και μας επέτρεψε να θέσουμε τους όρους”.

Καθώς ο καπνός κατέστειλε την παρατήρηση του εχθρού, το ΤΟΜΜΧ “Terrier” εκκαθάρισε τις νάρκες και διέσπασε το εμπόδιο ώστε να το διέλθουν τα υπόλοιπα στοιχεία ελιγμού.

Το “Terrier”, επί του παρόντος χρησιμοποιείται απο τον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου, ειναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης μηχανικού με ικανότητα ολοκλήρωσης αποστολών μάχης και κατασκευών – μηχανικού καθώς ειναι επανδρωμένο ή μέσω τηλεχειρισμού.

Στρατιώτες του Τάγματος της 82ης Ταξιαρχίας Μηχανικού, της 2ης “ABCT”, κινήθηκαν δια μέσω των εμποδίων χρησιμοποιώντας τα καινοτόμα ρομποτικά συστήματα μαζί με τους ομολόγους τους του 22ου Συντάγματος Μηχανικού, της 8ης Ταξιαρχίας Μηχανικού, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πολυεθνική προσπάθεια, συνδυασμένη με τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα, επέτρεψε στα στοιχεία ελιγμού να ολοκληρώσουν όλες τις φάσεις της διάσπασης.

Ο ΜακΚόη πρόσθεσε οτι η ρομποτική διάσπαση παρείχε μια μοναδική ευκαιρία για τα συνδυασμένα όπλα ώστε να εργαστούν μαζί ενώ χρησιμοποιούσαν τα αυτοματοποιημένα μέσα διάσπασης.

“Νομίζω οτι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να αυξήσουμε τις ικανότητες μας και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες”, δήλωσε ο ΜακΚόη. “Αυτη η άσκηση μας άνοιξε τα μάτια για να ανακαλύψουμε ποιες δυνατότητες είναι εκεί έξω και πως μπορούμε να βελτιωθούμε επι του παρόντος μέχρι να εφαρμοστεί αυτή τη τεχνολογία”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “dvidshub.net” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.