ΗΠΑ: Σύστημα «Λεωνίδας» για την αντιμετώπιση των σμηνών ντρόουνς

Η καλιφορνέζικη εταιρεία Epirus ανακοίνωσε ότι εξέλιξε ένα μεταφερτό ενεργειακό όπλο που μπορεί να εξουδετερώσει  ολόκληρο σμήνος ιπτάμενων ντρόουν.

Το «Λεωνίδας» είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων με  ισχύ και  ακρίβεια να αχρηστεύσει προσωρινώς πολλαπλές απειλές σε μια μεγάλη περιοχή ή να εξουδετερώσει ένα μοναδικό σύστημα σε πολύ μικρούς και συνωστισμένους χώρους. Η προσέγγιση της Epirus με το «Λεωνίδας» χρησιμοποιεί το παράδειγμα της κατευθυνόμενης ενέργειας, παρέχοντας πρωτοφανείς ικανότητες ηλεκτρονικών αντιμέτρων που παραδοσιακά θα καταλάμβαναν το χώρο ολόκληρου δωματίου μέσα σε ένα ευέλικτό, μεταφερτό πακέτο που μπορεί να μεταφερθεί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Το «Λεωνίδας» χρησιμοποιεί υψηλής ενέργειας μικροκύματα στερεάς κατάστασης μέσω λογισμικού για την αχρήστευση των ηλεκτρονικών στόχων, παρέχοντας στους χειριστές ασύγκριτο έλεγχο και ασφάλεια. Η ψηφιακή διαμόρφωση δέσμης (beamforming) επιτρέπει την απόλυτη ακρίβεια ώστε οι χειριστές να αχρηστεύουν τις απειλές και τίποτα άλλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα που ελέγχεται με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ολόκληρου σμήνους ντρόουν: κατά τη διάρκεια παρουσίασης, το «Λεωνίδας» μπόρεσε να εξουδετερώσει 66 στόχους ντρόουν και ακόμη ήταν σε θέση να καταρρίψει πολλαπλούς στόχους με μία μόνο επίθεση.

Η Epirus δημιούργησε την πρώτη στερεάς κατάστασης καθοδηγούμενη ενέργεια μικροκυμάτων που δεν χρησιμοποιεί λυχνίες κενού ή να απαιτεί ένα φορτηγό με ψυκτικό υγρό για να λειτουργήσει. Η εταιρεία επέλεξε το νιτρίδιο του γαλλίου (GaN) λόγω της ικανότητας του να λειτουργεί σε υψηλές τάσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, για να μειωθεί το μέγεθος (S), βάρος (W) και ισχύς (P) των προϊόντων της. Αυτός ο παράγοντας «SWaP» προσφέρει ισχύ και επιδόσεις σε έναν πρωτοπόρο βιομηχανικό σύστημα μικρού σχήματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. ὁ τοῦρκος γιά νά σέ ἐξουδετερώση θά σοῦ στείλη χιλιάδες δρόνους μαζί μέ πυραύλους μακροῦ πλήγματος κ.τ.λ. μέ στόχο νά μήν πάρης ἀνάσα! ἔχουν εἰς βάρος μας καί χιλιάδες βασιβουτζούκους ἐδῶ πού 10-100000 ἀπό αὐτούς θά κάνουν μεγάλη ζημιά πίσω ἀπό τήν πλάτη μας! οἱ πολιτικοί δέν ἔκαναν δημοψήφισμα γιά τήν παραμονή τους στήν Ἑλλάδα

  2. Όταν η βασίλισσα των μυρμηγκιών πεθάνει, δεν υπάρχει αντικατάσταση και τα εκστρατευτικά μυρμήγκια δεν μπορούν να αναθρέψουν βασίλισσες εκτάκτου ανάγκης. Τις περισσότερες φορές, όταν η βασίλισσα πεθάνει, πιθανότατα η αποικία επίσης να αποθάνει. Στόχος μας και μερίμνα μας θα πρέπει να ειναι η και η φωλιά τους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.