ΗΠΑ: Τέσσερα εκσυγχρονισμένα M2A4 Bradley παραλήφθηκαν από Μονάδα του Στρατού

Φωτ: Pfc. Duke Edwards, 50th Public Affairs Detachment | Τρία εκσυγχρονισμένα M2A4 Bradley παραλήφθηκαν από το 3ο Τάγμα «Hound Battalion” του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδέσμευσε ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) το Σάββατο, 23 Απριλίου 2022, το 3ο Τάγμα «Hound Battalion» του 67ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων, της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (ABCT), της 3ης Μεραρχίας Πεζικού είναι η πρώτη Μονάδα του Στρατού των ΗΠΑ που ολοκλήρωσε την συντήρηση πεδίου και την εκπαίδευση του εκσυγχρονισμένου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) M2A4 Bradley.

H σχεδόν δεκαετής προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΤΟΜΑ Bradley κατέληξε στην πρώτη Μονάδα, το 3ο Τάγμα, του 67 ΣΤΘ, της 2ης ABCT της 3ης ΜΠΖ, που παρέλαβε τέσσερα M2A4 και εκπαιδεύτηκε πάνω στην έκδοση ΤΟΜΑ Bradley M2A4 που είναι εκσυγχρονισμένη με ικανότητες αυξημένης κινητικότητας και παραγωγής ισχύος. Η ενισχύσεις περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό της ισχύος ώστε να ανακτηθούν οι επιδόσεις ταχύτητας και η αυξημένη ισχύς στον πύργο, επιτρέποντας στην πλατφόρμα να φιλοξενήσει τις μελλοντικές τεχνολογίες.

Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να εξοπλίσει πέντε Ταξιαρχίες. Η πρώτη μονάδα θα παραλάβει 21 ΤΟΜΑ M2A4. O Στρατός των ΗΠΑ προγραμματίζει και συντονίζει να παραλάβει σταδιακά περισσότερα από 700 ΤΟΜΑ M2A4 μέχρι το 2029. To μέσο κόστος ενός TOMA M2A4 είναι $4,35 εκατομμύρια.

Ο Λόχος “Cronos” (Λόχος C) του 3ου Τάγματος ολοκλήρωσε την εκπαίδευση χειριστή νέου εξοπλισμού M2A4 Bradleyτην 21η Μαρτίου καθιστώντας τον Λόχο και το Τάγμα την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του Στρατού των ΗΠΑ.

Καθώς ο Στρατός των ΗΠΑ ενισχύσει την ικανότητα επιβίωσης των προηγούμενων εκδόσεων του TOMA Bradley, η κινητικότητα του επηρεάστηκε αρνητικά εξαιτίας του επιπρόσθετου βάρους. Οι σχεδιαστές δεν μπορούσαν να ενσωματώσουν επιπλέον δυνατότητες καθώς δεν υπήρχε περισσότερη ισχύς. Τώρα μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις επιτάχυνσης του άρματος μάχης M1A2 Abrams.

Το ΤΟΜΑ M2A4 Bradley διαθέτει τα τελευταία ψηφιακά ηλεκτρονικά για τη βέλτιστη επίγνωση κατάστασης, συνδεσιμότητα δικτύου και τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών ομάδων μάχης. H αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα και κοινοτυπία του σχεδιασμού των Bradley Μ2Α4 μειώνει το υλικοτεχνικό άχθος καθώς ενισχύει την απόδοση στο πεδίο μάχης με στόχο την κάλυψη των διαφόρων απαιτήσεων αποστολής σε σενάρια μάχης μικρής εμβέλειας, κατοικημένων τόπων και μεταβαλλόμενες καταστάσεις μάχης.

Το ΤΟΜΑ Bradley M2A4 βελτιώθηκε με νέο σύστημα πυρόσβεσης και στοιχεία παρεμβολών των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED) για περεταίρω ενίσχυση της ικανότητας επιβίωσης με μείωση των πιθανοτήτων ανίχνευσης του συστήματος και την πρόσκτηση στόχων με συνεργασία εξωτερικών συστημάτων για την καταστροφή των εξωτερικών απειλών.

Από πλευράς κινητικότητας, το Bradley M2A4 μπορεί να μεγιστοποιήσει τις ικανότητες επιτάχυνσης λόγω της αυξημένης ιπποδύναμης του κινητήρα για παροχή γρήγορης κίνησης στο όχημα ως αντίδραση στις μάχες ή άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η λειτουργία της αυξημένης κινητικότητας παρέχει στον Οδηγό βελτιωμένη επίγνωση κατάστασης και κατάσταση λειτουργικής κινητικότητας.

Το Bradley M2A4 είναι εξοπλισμένο με έναν διμελή πύργο και διατηρεί τη θωράκιση της προηγουμένης έκδοσης της οικογενείας Bradley που αποτελείται από ένα πυροβόλο Bushmaster των 25 χλστ και ένα σύστημα αντιαρματικού πυραύλου TOW. Έχει βάρος 36287 κιλών και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 Στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων: Οδηγού, Αρχηγού και Σκοπευτή. Μπορεί να κινηθεί με ανώτατη ταχύτητα επι δρόμου με 66 χλμ/ώρα και έχει μέγιστη επιχειρησιακή αυτονομία 402 χλμ.

Πηγή: US Army

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.