ΗΠΑ: Το αινιγματικό διαστημόπλοιο X-37B υπερέβη το ορόσημο των 400 ημερών στο διάστημα

© AP Photo / U.S. Air Force

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) υπερέβη το ορόσημο των 400 ημερών στο διάστημα, ακολουθώντας πορεία προς τον καθορισμό του νέου ρεκόρ διάρκειας πτήσης για την αποστολή του Δοκιμαστικού Οχήματος Γήινης Τροχιάς (OPV).

Το διαστημόπλοιο, το πέμπτο του είδους του, αρχικά εκτοξεύθηκε σε τροχιά την 7η Σεπτεμβρίου 2017, πάνω σε ένα πύραυλο Space X Falcon 9, σύμφωνα με τον ιστότοπο Space.com. Όλες οι προηγούμενες αποστολές OPV καθορίσαν νέα ρεκόρ πτήσης, με το τέταρτο διαστημόπλοιο να παραμένει 718 ημέρες σε τροχιά.

Αν και οι λεπτομέρειες του διαστημόπλοιου διατηρούνται μυστικές μεταξύ των αξιωματούχων, έχει αναφερθεί οτι το διαστημόπλοιο μεταφέρει στο φορτίο του τον προηγμένο ενσωματωμένο διασπορέα θερμότητας.

Τον Αύγουστο το διαστημόπλοιο εντοπίστηκε απο τον Μάρκο Λανγκμπέρκ, τον ολλανδό παρατηρητή δορυφόρων. Νωρίτερα ο Λανγκμπέρκ δήλωσε στο Space.com οτι το X-37B πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, κάπου μεταξύ 193 και 202 μιλίων ψηλά.

“Βασικά, μόνο ένας τύπος αντικειμένου ταιριάζει με αυτό: το X-37B,” δήλωσε για το διαστημόπλοιο που εντόπισε. “Τις προηγούμενες αποστολές του X-37B τις εντοπίσαμε στα ίδια υψόμετρα. Το αντικείμενο έχει την ίδια φωτεινότητα με τις προηγούμενες αποστολές OTV.”

Ο Λανγκμπέρκ εργάζεται μαζί με μια μικρή ομάδα που παρακολουθεί τις πορείες των αεροσκαφών.

Αν και δεν ειναι σαφές που το OTV-5 θα προσγειωθεί την στιγμή που η αποστολή του θα τελειώσει, ο ιστότοπος Space Flight Insider μετέδωσε ότι πιθανόν να προσγειωθεί στις Εγκαταστάσεις Προσγείωσης Διαστημικού Λεωφορείου στην Φλόριντα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.