ΗΠΑ: Το Ναυτικό θα παραλάβει τρείς εξομοιωτές γέφυρας για τα πλοία LCS

Δυο εξομοιωτές LCS BPTT αναπαριστούν την έκδοση General Dynamics Independence LCS του US Navy

Στην διαδικτυακή σύσκεψη και έκθεση, CAE OneWorld, οι CAE USA & Pinnacle Solutions ανακοίνωσαν πως η συμμετοχική τους εταιρεία Xebec θα παραδώσει τους τρείς πρώτους εξομοιωτές γέφυρας (Bridge Part-Task Trainers – BPTTs) για τα πλοία παράκτιων επιχειρήσεων (LCS) του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Πρόσφατα οι νέοι LCS BPTTs ολοκλήρωσαν τις δοκιμές εργοστασιακής αποδοχής στις εγκαταστάσεις της CAE στην Τάμπα στην Φλόριντα και τώρα θα συσκευαστούν και θα αποσταλούν στη Διοίκηση Ναυτικών Σχολών (Surface Warfare Schools Command – SWSC) του Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy) στο Νιούπορτ, στο Ρόουντ Άιλαντ. Η SWSC είναι το «Κέντρο Αριστείας» του US Navy για τις επιχειρήσεις επιφάνειας στην οποία πραγματοποιείται εκπαίδευση στους Αξιωματικούς και Ναύτες που θα υπηρετήσουν στις μονάδες επιφανείας του US Navy.

Ο εικονιζόμενος LCS BRTT προσομοιώνει την έκδοση Lockheed Martin Freedom LCS του US Navy

«Το Ναυτικό εστιάζει στην εκπαίδευση στην πλοήγηση και την ναυτική τέχνη και αυτοί οι εξομοιωτές LCS θα ενισχύσουν σημαντικά αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε ο Μάικλ Μπέρντ, διευθυντής προγράμματος «Εκπαιδευτικά Συστήματα LCS US Navy». «Όσο περισσότερη εκπαίδευση λαμβάνουν στην στεριά οι Αξιωματικοί και οι Ναύτες μας, τόσο καλύτερα θα είναι προετοιμασμένοι για να βρεθούν στην θάλασσα με πραγματικές συνθήκες».

Η CAE παραθέτει στο Innovation Hub ένα βίντεο όπου παρουσιάζονται οι εξομοιωτές γέφυρας LCS στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου CAE OneWorld, το οποίο αρχίζει σήμερα και έχει ελεύθερη συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες που εγγραφθήκαν στο https://www.caeoneworld2021.com/. Το συνέδριο θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο για έναν μήνα.

Στην αρχική παράδοση στην SWSC στο Νιούπορτ περιλαμβάνονται δυο εξομοιωτές LCS BPTT για την έκδοση LCS Independence που κατασκευάστηκε από την General Dynamics και ένας εξομοιωτής LCS BPTT για το LCS έκδοση Freedom που κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τους, οι τρείς εξομοιωτές LCS BPTT θα υποβληθούν σε δοκιμές παραλαβής στο Νιούπορτ και αναμένεται να είναι έτοιμοι για εκπαίδευση μέχρι το τέλος Απριλίου. Η Xebec διαθέτει σύμβαση για την παράδοση δυο επιπλέον LCS BPTTs οι οποίοι θα παραδοθούν στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις LCS στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και στο Μέϊπορτ στην Φλόριντα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.