ΗΠΑ: Το Ναυτικό θα επεκτείνει την υπηρεσιακή ζωή 44 μαχητικών F-5

U.S. Marine Photo By Cpl. Conner Robbins/ Released

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2018, ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσιακή ζωή του μαχητικού αεροσκάφους F-5 Tiger II.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε, από το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), την 12η Φεβρουάριου, η εταιρεία Northrop Grumman ανέλαβε σύμβαση από τη Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων Αεροπορικών Επιχειρήσεων για τις ενισχύσεις που προορίζονται να επεκτείνουν την υπηρεσιακή ζωή 44 αεροσκαφών F-5N/F της εφεδρείας του Ναυτικού και Σώματος Πεζοναυτών.

Η Northrop Grumman ανέλαβε σύμβαση αξίας $16,8 εκατομμυρίων για την τροποποίηση σύμβασης που ανατέθηκε νωρίτερα για την παροχή επιθεωρήσεων, επισκευών, ανακατασκευών, επειγουσών επισκευών, τροποποιήσεων, μηχανικής υποστήριξης και προμήθειας δοκιμών στοιχείων για την λειτουργία και διατήρηση των αεροσκαφών F-5N/F.

Οι εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας, αναμένονται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο 2019.

Το F-5 αναπτύχθηκε από την Northrop Grumman για εξαγωγές, μέσω του Προγράμματος Στρατιωτικής Βοήθειας (MAP), τον Φεβρουάριο 1965. Αρχικά το αεροσκάφος προσφέρθηκε ως υποψήφιο για το υπερελαφρό μαχητικό των ΗΠΑ, αλλά έγινε εξαιρετικά δημοφιλές ως εξαγωγικό προϊόν βρίσκοντας τη θέση του στις υπερπόντιες αγορές.

Το F-5N είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, τακτικό μαχητικό και επιθετικό αεροσκάφος που παρέχει προσομοιωμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση αέρος-αέρος και κατασκευάστηκε απο την εταιρεία Northrop Grumman. Το F-5F η διθέσια έκδοση τακτικού μαχητικού που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκπαίδευση και τις τακτικές μάχης αντιπάλων. Το αεροσκάφος υπηρετεί στον ρόλο της εκπαίδευσης/επιτιθέμενου με ικανότητες προσομοίωσης των υφιστάμενων απειλών στους ρόλους μαχητικών αεροσκαφών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.