ΗΠΑ: Το πλοίο LCS Ντιτρόιτ ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι μετά από 2η μηχανική βλάβη

©MC2 Anderson Branch/U.S. Navy

Το παράκτιο πολεμικό πλοίο Ντιτρόιτ υπέστη ακόμα μια μηχανική βλάβη κατά την επιστροφή του στον λιμένα βάσης του, στην Φλόριντα, και ρυμουλκήθηκε στο Πορτ Κανάβεραλ, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Το πλοίο παρουσίασε απώλεια ισχύος κατά την πλεύση επιστροφής του από το ταξίδι του στην Λατινική Αμερική, το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από βλάβη στο σύστημα συνδυασμένης μετάδοσης κίνησης. Ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι από το ρυμουλκό και εφοδιαστικό πλοίο Γκάρι Χούσετ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του 2ου Στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ, Πλοίαρχο Άσλεϊ Χόκυκο.

“Ενώ εκτελούσε τις συνηθισμένες επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης του Τέταρτου Στόλου των ΗΠΑ, το USS Detroit (LCS-7) αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Μετα από τη διενέργεια ολοκληρωμένης τεχνικής εκτίμησης, αποφασίστηκε ότι οι επισκευές θα πρέπει να λάβουν χώρα σε λιμένα”, δήλωσε η Χόκυκο στην ανακοίνωση της.

“Κατά τον πλου επιστροφής του πλοίου στο λιμένα βάσης του στο Μέϊπορτ στην Φλόριντα, το πλοίο έχασε την ηλεκτρική του ισχύ. Το πλοίο, επι του παρόντος, ρυμουλκείται στο Πόρτ Καναβεραλ από το Γκάρι Χουεστ. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στην περιοχή, το πλοίο ρυμουλκήθηκε με μεγάλη προσοχή στο Πορτ Καναβεραλ, στην Φλόριντα, στο εγγύτερο λιμάνι, για την ασφάλεια και την ανακούφιση του πληρώματος”, προσέθεσε η αξιωματικός.

Το πλοίο αναμένονταν να καταπλεύσει στο λιμάνι το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε η Χόκυκο. Οι διαδικτυακοί ιχνηλάτες πλοίων έδειχναν το Χουέστ να φτάνει στο Πορτ Κανάβεραλ περίπου την 14:15 της Παρασκευής.

Το Ντιτρόιτ είναι ένα παράκτιο πολεμικό πλοίο κλάσης Freedom, που σχεδιάστηκε απο την Lockheed Martin και κατασκευάστηκε απο την Marinette Marine στο Ουισκόνσιν.

Ο ιστότοπος Defence News μετέδωσε πρώτος την απώλεια της συνδικασμένης μετάδοσης κίνησης στα τέλη Οκτωβρίου. Η συνδυασμένη μετάδοση κίνησης είναι ένα περίπλοκο σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδέει την ισχύ από τους δύο μεγάλους αεριοστρόβιλους κινητήρες και τους δυο πετρελαιοκινήτηρες της κύριας πρόωσης με τους άξονες πρόωσης του πλοίου, οι οποίοι εξασφαλίσουν, με υδροστρόβιλους, την ώθηση του πλοίου μέσα στο νερό.

Το Ντιτρόϊτ θα πλεύσει ξανά στην Νότια Διοίκηση όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές, δήλωσε την 28η Οκτωβρίου ο Διοικητής του 4ου Στόλου, Αντιναύαρχος Ντον Γκαμπριελσον.

“Το USS Detroit (LCS-7) αντιμετώπισε μια μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια συνηθισμένων επιχειρήσεων και μετα από τεχνική αξιολόγηση αποφασίστηκε οτι απαιτούνται επισκευές στον λιμένα βάση του πλοίου”, έλεγε η ανακοίνωση. “Το USS Detroit είναι ένα παραγωγικό μεσο ζωτικής αξίας και θα πλεύσει ξανά το συντομότερο δυνατό”.

Το περιστατικό θυμίζει ένα παρόμοιο στα τέλη του 2015 με ένα αδερφό πλοίο του Ντιτρόιτ, το Μιλγουοκι, το οποίο, μετά απο παρόμοια βλάβη στην συνδυασμένη μετάδοση κίνηση του, αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει του κινητήρες του και να ρυμουλκηθεί στο λιβάνι βάσης του κατά το πρώτο ταξίδι από το ναυπηγείο του στην βάση του στο Μειπορτ, στην Φλόριντα.

 

Πηγή: DefenceNews.Com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.