Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποδέχθηκε το πρώτο κοινό ελαφρύ τακτικό όχημα (JLTV) μετά από χρόνια δοκιμών, εγκρίσεων και τελικής κατασκευής.

Με μια σειρά δημοσιεύσεων στο Twitter την 28η Φεβρουαρίου το Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ (USMC) ανακοίνωσε οτι το πρώτο JLTV παραδόθηκε επισήμως στα χέρια των Πεζοναυτών.

Το JLTV είναι ένα πρόγραμμα ελαφριού τακτικού οχήματος υπο τη διαχείριση του Στρατού των ΗΠΑ. Θα αντικαταστήσει μερικώς τον στόλο οχημάτων HMMWV του Στρατού και των Πεζοναυτών, παρέχοντας ένα όχημα με μεγαλύτερη ικανότητα επιβίωσης, και κλείνοντας το υφιστάμενο κενό στο ωφέλιμο φορτίο, τις επιδόσεις και την προστασία.

Το JLTV διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις με ωφέλιμο φορτίο που κυμαίνεται απο 3500 ως 5100 λίβρες και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 μιλιών ανά ώρα (ΜΑΩ) όπως επίσης και να μετακινηθεί πάνω σε δύσβατα εδάφη.

 

Το JLTV προσαρμόζεται γρήγορα για την επίτευξη των διαφόρων μεταφορικών αναγκών -απο αέρος (ελικόπτερα CH-47 και CH-53, αεροπλάνα C-130, C-5, C-17 και A-400), ξηράς και θαλασσής και κατά την άφιξη του είναι έτοιμο για να προσφέρει στους στρατιώτες την αξιοπιστία και τις αποδόσεις που απαιτούνται για τα πιο σκληρά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Τα HMMWV θα αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία και θα πουληθούν μέσω του Προγράμματος Ανταλλαγής Εξοπλισμών. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει στον Στρατό να συνεργαστεί με εμπορικούς εταίρους που μπορούν να πουλήσουν ή χρησιμοποιήσουν τα οχήματα όπως αυτοι κρίνουν σκόπιμο.

Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης των τελευταίων εβδομάδων, το USMC θα αναπτύξει τα πρώτα 55 οχήματα προς υποστήριξη των μονάδων των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων σ’ όλη την χώρα – συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Πεζικού Ουέστ, Σχολής Πεζικού Ιστ και του Λόχου Εκπαίδευσης στη Συντήρηση Μηχανοκίνητων Μεταφορικών- έως το τέλος Μαΐου, όπως δήλωσε ο Αντι Ροντζερς, διευθυντής προγραμμάτων Πεζοναυτών για τα Ελαφριά Τακτικά Οχήματα.

Η ανάπτυξη του στις μάχιμες μονάδες θα αρχίσει το Καλοκαίρι του 2019.

Συνολικά, ο Στρατός σχεδιάζει να αποκτήσει 49000 JLTV και το USMC θα αγοράσει 9091 οχήματα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: