ΗΠΑ: Βίντεο με το άρμα επίδειξης τεχνολογίας AbramsX

Στιγμιότυπο απο το Youtube

Το άρμα επίδειξης τεχνολογίας AbramsX είναι η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας General Dynamics Land Systems (GDLS) για τα άρματα μάχης επομένης γενιάς του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Abramsx διαθέτει μειωμένο βάρος για βελτιωμένη κινητικότητα και μεταφορική ικανότητα με την ίδια επιχειρησιακή αυτονομία με το M1A2 Abrams, με 50% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το υβριδικό συγκρότημα ισχύος του AbramsX υποστηρίζει τις πολιτικές κλιματικής αλλαγής και εξηλεκτρισμού του αμερικανικού Στρατού, ενισχύει την ικανότητα αθόρυβης επιτήρησης και επιτρέπει ακόμη και έναν βαθμό αθόρυβης κίνησης.

Με τριμελές πλήρωμα και ικανότητες καταστρεπτικότητας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), επιβιωσιμότητας, κινητικότητα και συνεργασίας ομάδας επανδρωμένου/μη επανδρωμένου (MUM-T) και αυτόνομων δυνατοτήτων, το AbramsX μπορεί να αποτελέσει βασικό κόμβο στα δίκτυα μάχης και να χρησιμεύσει ως η γέφυρα από το Abrams SEPv3 και SEPv4 στο άρμα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η GDLS, το AbramsX διαθέτει νέο σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένο με ένα νέο πακέτο θωράκισης που είναι τοποθετημένο γύρω από το σκάφος και τον πύργο. Δύο θυρίδες υπάρχουν στο μπροστινό μέρος του σκάφους και η σχεδιαστική αντίληψη του AbramsX θα μπορούσε να είναι παρόμοια με τo γαλλογερμανικό άρμα μάχης ΕΜΒΤ και το γερμανικό KF51.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «The Drive», το AbramsX θα μπορούσε να οπλιστεί με το νέο πυροβόλο XM360 των 120 χιλιοστών το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής του Στρατού των ΗΠΑ. Το πυροβόλο θα μπορεί να εκτοξεύει τα νέα πυρομαχικά XM1111 MRM (Mid-Range Munitions), M1147 AMP (Advanced Multi-Purpose) και M892E4 AKE (Advanced Kinetic Energy).

Στην οροφή του πύργου του AbramsX υπάρχει ένας τηλεχειριζόμενος σταθμός όπλων, ο οποίος φαίνεται να είναι οπλισμένος με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών και ένα συζυγές πολυβόλο τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά. Φαίνεται ότι το άρμα είναι επίσης εφοδιασμένο με νέα σκοπευτικά και σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) που χρησιμοποιεί σύστημα πανοραμικής παρατήρησης για τον Αρχηγό Πληρώματος και τον Πυροβολητή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.