Η Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (USAF) αποδέσμευσε φωτογραφία που δείχνει επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64E του Στρατού των ΗΠΑ να είναι οπλισμένο με δύο πυραύλους Rafael Spike NLOS (πέραν του οπτικού άξονα) για δοκιμές πάνω από το νερό του μέγιστου βεληνεκούς των 32 χλμ.

Η 96η Πτέρυγα Δοκιμών της USAF ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των ναυτικών (πάνω από το νερό) δοκιμών του πολλαπλών χρήσεων όπλου Spike NLOS χρησιμοποιώντας ελικόπτερο AH-64E Apache του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο νέος πύραυλος Spike του Στρατού των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την επίδειξη του, τον προηγούμενο μήνα, χάρις στην 780η Μοίρα Δοκιμών της USAF.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δοκιμάσαμε εδώ στην Ελγkιν ένα νέο οπλικό σύστημα», δήλωσε η Αμαντα Χάργκετ, μηχανικός δοκιμών της 780ης ΜΔ. «Η ομάδα μας εργάστηκε στενά με τον Στρατό για να διασφαλιστεί πως όλα κύλησαν ομαλά και η επίδειξη ήταν επιτυχημένη».

Ο Διυπηρεσιακή Ομάδα Μελλοντικής Κάθετης Ανύψωσης της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού των ΗΠΑ και το Κέντρο Πυραύλων και Διοίκηση Εξέλιξης Επιχειρησιακών Ικανοτήτων έφεραν στο πεδίο το ελικόπτερο ΑΗ-64 για την αξιολόγηση.

Η επίδειξη χωρίστηκε σε τέσσερις ημέρες.

1η ημέρα: Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στο αεροσκάφος και τοποθετήθηκε το πυρομαχικό. Οι δοκιμαστές ελέγξανε όλα τα αεροπορικά και επίγεια συστήματα για να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν σωστά και με το όπλο αλλά και με οποιαδήποτε άλλη δοκιμαστική τηλεμετρία τοποθετηθεί στο ελικόπτερο.

2η και 3η ημέρα: Οι ομάδες δοκιμών διεξήγαν προ-ασκήσεις και εκτέλεσαν βολές εξοικείωσης. Αυτό βοήθησε τους χειριστές και τις ομάδες υποστήριξης της δοκιμής να σιγουρευτούν ότι όλοι γνώριζαν την θέση τους και τι θα συμβεί, το πιθανότερο, κατα την πραγματική δοκιμή. Εξασφαλίστηκε επίσης η ορθή λειτουργία των συστημάτων κατά την πτήση και επέτρεψε στην ομάδα να σχεδιάσει τις ενέργειες όσον αφορά τις απρόβλεπτες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

4η ημέρα: Ήταν η ημέρα της πραγματικής επίδειξης. Το Apache εκτόξευσε τον Spike από 32 χλμ μακριά και πέτυχε την άμεση προσβολή στατικού σκάφους.

Η δεύτερη προγραμματισμένη πτήση, που περιλάμβανε βολή κινούμενου στόχου, ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με βάση την επιτυχία της επίδειξης, ο Spike NLOS θα υπηρετήσει ως μια ενδιάμεση λύση για κενό που υπάρχει στην προσβολή ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις. Το πυρομαχικό μπορεί να προσβάλει στόχους τέσσερις φορές πιο μακριά από τα υφιστάμενα πυρομαχικά που μεταφέρει το Apache. Επίσης, εξυπηρετεί διπλό σκοπό για την επικαιροποίηση των απαιτήσεων του ανθεκτικού όπλου μακρού πλήγματος της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, το Long-Range Precision Munition.

2 Σχόλια

  • Nikos

   Γιατί οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να το χρησιμοποίησουν εναντίον της Αγκυρας; απλώς σχολιάζω τον τίτλο!
   Τι να πω μπερδεύτηκαν και τα αθλητικά site με τα στρατιωτικά θεματα και ιδού τα αποτελέσματα !

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: