ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αποδοχής του πρώτου ΠΓΥ κλάσης John Lewis

Φωτ: General Dynamics NASSCO | Το πρώτο ΠΓΥ της νέας κλάσης, το USNS John Lewis (T-AO 205) στην καθέλκυση του, 17 Ιουλίου 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδέσμευσε το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), την Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022, το πλοίο γενικής υποστήριξης USNS John Lewis (T-AO 205), το πρώτο πλοίο της νέας κλάσης ΠΓΥ του Ναυτικού, διεξάγει τις δοκιμές αποδοχής.

Οι δοκιμές αποδοχής περιλαμβάνουν σειρά εν πλω και εν ορμω δοκιμών που δίνουν τη δυνατότητα στο Ναυτικό των ΗΠΑ και τον κατασκευαστή του πλοίου, General Dynamics National Steel and Shipbuilding Company (NASSCO), να αξιολογήσουν όλα τα συστήματα του πλοίου και την ετοιμότητα του πριν την παράδοση του στο Ναυτικό.

Τα πλοία γενικής υποστήριξης κλάσης Lewis θα χρησιμοποιούνται από την Διοίκηση Στρατιωτικών Ναυτικών Μεταφορών για την παροχή καυσίμων και λιπαντικών και μικρών ποσοτήτων (1,646 m3 έκαστο) νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων, προμηθειών, πόσιμου νερού στα πλοία του Ναυτικού που είναι εν πλω και καύσιμα για τα αεροσκάφη που επιχειρούν από πλοία.

Τα ΠΓΥ διαθέτουν τη δυνατότητα μεταφοράς βαρελιών πετρελαίου, σημαντική μεταφορική ικανότητα ξηρού φορτίου (1,530 m3), δυνατότητα αεροπορικών μέσων και ανώτατη ταχύτητα 20 κόμβων. Η NASSCO σχεδίασε τα νέα πλοίο με διπλές γάστρες για την προστασία από την πετρελαϊκή ρύπανση και την ενίσχυση των δεξαμενών φορτίου και έρματος.

Επι του παρόντος η NASSCO εργάζεται στην κατασκευή των USNS Harvey Milk (T-AO 206), USNS Earl Warren (T-AO 207) και USNS Robert F. Kennedy (T-AO 208). Το μελλοντικό USNS Lucy Stone (T-AO 209) και USNS Sojourner Truth (T-AO 210) βρίσκονται στην βάση της διαπραγμάτευσης. Επίσης, η NASSCO, εργάζεται στις δύο πλωτές βάσεις εκστρατείας (ESB) – τις μελλοντικές USS John L. Canley (ESB 6) και USS Robert E. Simanek (ESB 7).

Ως ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς προμήθειων του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, ο PES Ships είναι υπεύθυνός για την εκτέλεση της εξέλιξής και της απόκτησης όλων των αντιτορπιλικών, αποβατικών, ειδικών αποστολών και υποστηρικτικών πλοίων αλλά και λέμβων και σκαφών.

Η κλάση θα διαθέτει εκτόπισμα 22513 τόνων, μήκος 227,4 μ., πλάτος 32,4 μ. και βύθισμα 10,2 μ. Θα φτάνει την τελική ταχύτητα των 20 κόμβων. Το πλήρωμα είναι 99 ναυτικοί.

Τα πλοία κλάσης Lewis μπορούν να οπλιστούν με συστήματα εγγύς προστασίας (CIWS) ή αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα προστασίας SeaRAM (Rolling Airframe Missile) για τον εντοπισμό και την καταστροφή αντιπλοϊκών πυραύλων κρούζ.

Μπορούν να οπλιστούν με σύστημα αντιμέτρων τορπιλών Nixie για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με τορπίλες. Επίσης, μπορεί να εγκατασταθεί ένα εξελιγμένο σύστημα απομαγνητισμού (ADS) για την προστασία του πλοίου από τις σύγχρονες ναυτικές νάρκες μαγνητικού πυροσωλήνα. Η κλάση John Lewis μπορεί επίσης να μεταφέρει ομαδικά όπλα για προστασία από τις επιθέσεις με ταχύπλοα σκάφη.

Πηγή: Navyrecognition.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.