Ήρθαν τα πρώτα έξι ΤΟΜΑ Marder 1A3

ΓΕΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 αφίχθησαν στην χώρα μας τα πρώτα έξι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

Τα ΤΟΜΑ Marder 1Α3, τα οποία παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με την Γερμανία, θα προωθηθούν σε Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα έξι ΤΟΜΑ Marder 1A3 από τη γερμανική κυβέρνηση στις 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο μιας σειράς συμφωνιών για τη απόκτηση 40 ΤΟΜΑ από τον Ελληνικό Στρατό με αντάλλαγμα την προμήθεια 40 ΤΟΜΑ BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του, στις 14 Οκτωβρίου, ότι η Ελλάδα είχε προγραμματίσει να παραλάβει 10 Marder γύρω στις 21 Οκτωβρίου. Η δήλωση έγινε σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης που είχε καταθέσει στις 5 Οκτωβρίου ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας ανταλλαγής με τη Γερμανία και εκφράζοντας ανησυχίες ότι η μεταφορά υλικού του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε κενά αμυντικών δυνατοτήτων.

Το ΓΕΕΘΑ στο δελτίο τύπου γράφει ότι η άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των Τεθωρακισμένων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.