ISAF: Ημέρα αναγνώρισης της Ελλάδας για την προσφορά στο Αφγανιστάν

Αφιερωμένο στην χώρα μας το σημερινό άρθρο του ιστοτόπου της ISAF. Η ISAF κάνει αφιέρωμα στην Ελληνική αποστολή του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ).

Απο τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2010, η Ελλάδα είχε την ευθύνη Διοίκησης, Οργανώσεως και Επιχειρήσεων του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ (KALA), μια αποστολή την οποία η Ελλάδα ολοκλήρωσε επίσης με επιτυχία κατά την περίοδο, από Δεκέμβριο 2005 έως Μάρτιο 2006. (ISAF)

Στο πλαίσιο της αλλαγής ονομασίας της στρατιωτικής αποστολής από 01 Ιανουαρίου 2015 από ISAF σε RSM (Resolute Support Mission), ο επίσημος ιστότοπος της ISAF κάνει κάθε μέρα αφιέρωμα σε 1 χώρα με κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο στον ιστότοπο και στους αντίστοιχους λογαριασμούς σε twitter και facebook.

Σήμερα ήταν η σειρά της χώρας μας.

Στρατιωτικοί εκπαιδευτές της αποστολής του Ελληνικού Στρατού στο Μάθημα Ένταξης Μουτζαχεντίν στο Κέντρο Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Καμπούλ (KMTC) συζητούν τακτικές πεδίου μάχης με εκπαιδευόμενους κατά την ώρα της θεωρητικής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση διάρκειας 26 εβδομάδων είχε ως σκοπό να βοηθήσει στην επανένταξη των πρώην μαχητών Μουτζαχεντίν στην Εθνική Δύναμη Ασφαλείας του Αφγανιστάν (ANSF). (ISAF)

[vimeo http://vimeo.com/111280517]

O Συνταγματάρχης Πιτερ Ουιλιαμς, Διοικητής του Στρατιωτικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Καμπούλ (KMTC) Ομάδας Συμβούλων Εκπαιδεύσεως (TAG), ο Αντισυνταγματάρχης Σταυροπόδης Χαράλαμπος, Διοικητής του Ελληνικού Τμήματος (ΤΕΣΑΦ), ο Ταγματάρχης Κρόκος Νικόλαος, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος με το Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων, και ο Αντισυνταγματάρχης Πωλ Πεην, Αρχηγός Επιτελείου του KMTC TAG χαιρετούν καθώς υποστέλλεται την Ελληνική Σημαία κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Καμπ Άλαμο, το οποίο συστεγάστηκε στο KMTC, κοντά στην Καμπούλ, Αφγανιστάν, 24 Ιουνίου 2012. (ISAF)
Εκπαιδευτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθοδηγούν στοιχεία τα οποία κρέμονται από γερανό στην γέφυρα Μαημπεη του Στρατοπέδου Γκάζι, στο Αφγανιστάν. Το NATO και οι συμμαχικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τον Αφγανικό Στρατό στο πώς να συναρμολογεί και αποσυναρμολογεί γέφυρες για μελλοντική χρήση στην χώρα τους. (ISAF)
Δυνάμεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της ISAF στο Αφγανιστάν παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες στα μέλη ενός σχολείου κωφάλαλων στην Καμπούλ. (ISAF)

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τηρώντας την δέσμευση τους για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας έχουν ήδη συμμετάσχει σε αποστολές διατήρησης ειρήνης και στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενεργώντας κάτω απο την ομπρέλα διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το NATO, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΑΣΕ. Καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Αφγανιστάν για τη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα παρείχαν υποστήριξη στην καταπολέμηση της φτώχειας, που επηρεάζει άμεσα τα πιο ευπαθή τμήματα του πληθυσμού. Στο πλαίσιο εργασιών της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό του Αφγανιστάν, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δωρίσει φάσμα απο μέσα και υλικά, όπως ρουχισμό, ιατρικές προμήθειες και φαρμακευτικά υλικά, γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας, υπολογιστές, εξοπλισμό καθαρισμού νερού και βιβλία. Το 299° Ελληνικό Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) αναπτύχθηκε στην Καμπούλ, το οποίο ήταν μια μονάδα ιατρικής περίθαλψης με δυναμικότητα 30 κλινών και 47 στελεχών, με επιχειρησιακή αποστολή την παροχή υποστήριξης στο προσωπικό της ISAF και την οργανωμένη εκπαίδευση των ειδικευόμενων Αφγανών πολιτικών ιατρών.
Επιπρόσθετα, το Ελληνικό Τμήμα συμμετείχε στην ανοικοδόμηση των δρόμων και γεφυρών και εργασιών βελτίωσης δρόμων σε διάφορους τομείς της Καμπούλ.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευριπίδη Χανιά για τη βοήθεια του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.