Ισπανία: Αγορά Α/Τ εκτοξευτών μιας χρήσης C90

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος InfoDefensa την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, ο ισπανικός Στράτος ανέθεσε σύμβαση αξίας €22,4 εκατομμυρίων στην εταιρεία Instalaza για την απόκτηση ατομικών φορητών εκτοξευτών αντιαρματικών ρουκετών μιας χρήσης C90.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την απόκτηση έξι διαφορετικών μοντέλων και εκπαιδευτικών συστημάτων. Η ισπανική κυβέρνηση Instalaza θα παρέχει τρείς εκδόσεις οπλικών συστημάτων C90-CR και τρία μοντέλα C90-CS.

To C90-CR που ονομάζεται επίσης μοντέλο M3 είναι ένα ατομικός εκτοξευτής μιας χρήσης RPG 90 χλστ που χρησιμοποιεί πυρομαχικά κατά αρμάτων μάχης, διπλής χρήσης, κατά οχυρωματικών έργων και καπνογόνα.

©Army Recognition | Ισπανικής κατασκευής εκτοξευτής C90-CR (M3) 90 χλστ

Το C90-CR διαθέτει οπτικό σκοπευτικό 2Χ και μηχανισμό πυροδότησης. Στον εκτοξευτή μπορεί να τοποθετηθεί η συσκευή νυχτερινής σκόπευσης VN38-C, δεν απαιτούνται σκοπευτικά επι του σωλήνα και μπορεί να συνδεθεί και να αφαιρεθεί στο πεδίο της μάχης εντός δευτερόλεπτων. Η VN38-C περιλαμβάνει ανταλλάξιμα οπτικά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αποστολές επιτήρησης με μεγέθυνση 3,3X.

Το C90, με βάρος 5 κιλών, θεωρείται ένα από τα πιο ελαφριά οπλικά συστήματα διαμετρήματος 90 χλστ σε όλον τον κόσμο. Έχει δραστικό βεληνεκές 350 μέτρα για σημειακούς στόχους και 700 μέτρα για στόχους περιοχής.

Το C90-CS είναι παρόμοιο με το C90-CR αλλά μπορεί να εκτελέσει βολή μέσα από μικρούς και περιορισμένους χώρους. Όσον αφορά το C90-CS, το όπλο διαθέτει σωλήνα εκτόξευσης υαλουφάσματος/ πλαστικού με τον πύραυλο στο εσωτερικό του και τα σκοπευτικά συστήματα του είναι τοποθετημένα στο πάνω μέρος του όπλου.

Το C90-CS και το C90-CR μπορούν να πυροδοτούνται από θέση επωμισμού και να απορριφθούν μετά την χρήση τους. Ως όπλο μίας χρήσης, από την στιγμή που θα εκτοξευτεί η ρουκέτα, ο σωλήνας εκτόξευσης απορρίπτεται.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.