Ισπανία: Σύστημα κινητών πτυσσόμενων στόχων σε ΠΒ ατομικού οπλισμού

Ο Στρατηγός Περέζ Διευθυντής της Διεύθυνσης Προμηθειών και ο Στρατηγός Σάεζ Διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών μαζί με μια διμοιρία Στρατιωτών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πεδίου βολής Ουθέντα στην Γουαδαλαχάρα, στην Ισπανία.

Οι δυο ανώτατοι Αξιωματικοί είδαν απο κοντά την λειτουργία του νέου συστήματος κινητών πτυσσόμενων στόχων με τη διεξαγωγή βολών επίδειξης από Στρατιώτες του Ισπανικού Στρατού.

Το σύστημα στόχων της ισπανικής εταιρείας COHEMO, είναι συμβατό με την χρήση βασικών στόχων και ομοιωμάτων, ακολουθούν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του:

-Τα ομοιώματα χαμηλώνουν όταν δεχθούν συγκεκριμένο αριθμό βόλων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος της άσκησης, Αντιθέτως, ανυψώνονται σε χρόνο που εχει ρυθμιστεί νωρίτερα.

-Τα ομοιώματα μπορούν να περιστραφούν όσο είναι ανυψωμένα αλλά και πεσμένα και μπορούν να εμφανιστούν στους σκοπευτές προγραμματισμένα.

-Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από τον σταθμό ελέγχου για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση συγκεκριμένου στόχου.

-Κάποια ομοιώματα μπορούν να εμφανιστούν ως φίλιοι ή εχθρικοί στόχοι.

Η COHEMO, η ισπανική εταιρεία που έχει έδρα στη Μαδρίτη, είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή, κατασκευή και συντήρηση αμυντικού εξοπλισμού με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ως συνεργάτης του Ισπανικού Στρατού. Η εταιρεία εξέλιξε το σύστημα σε δικά της πεδίο βολής.

Η εταιρεία ανέλαβε σύμβαση για την προμήθεια δύο συστημάτων πτυσσόμενων κινητών στόχων μαζί με σχετική υποστήριξη για τα πεδία βολής (ΠΒ) της Ουθέντα (Γουαδαλαχάρα) και Σιέρο (Αστούριες).

Η σύμβαση περιλαμβάνει δύο παρτίδες: Η 1η παρτίδα αφορά το σύστημα πτυσσόμενων κινητών στόχων για το ΠΒ Ουθέντα (Γουαδαλαχάρα) και η 2η παρτίδα το σύστημα πτυσσόμενων κινητών στόχων του ΠΒ Σιέρο (Αστούριες). Η περίοδος εκτέλεσης του έργου ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2019 και επι του παρόντος τα συστήματα ειναι είναι πλήρως λειτουργικά και αποδίδουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Τα συστήματα κινητών αναδιπλούμενων στόχων είναι υψηλής τεχνολογίας, πλήρως αυτόνομα με εξαιρετικά απλή και έξυπνη λειτουργία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.