Ισραηλινή κορβέτα αναβαθμίστηκε με ραντάρ ALPHA

Τουλάχιστον μια εκ των τριών κορβετών Saar-5 του ισραηλινού Ναυτικού διαθέτει τώρα το νέο ραντάρ IAI-Elta ELM-2258 Advanced Lightweight Phased Array (ALPHA), αυτό φάνηκε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την πολυεθνική άσκηση Mighty Waves.

Το ALPHA είναι ένα πολλαπλών λειτουργιών ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) που λειτουργεί στην δέσμη S για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση απειλών και την παροχή καθοδήγησης στα οπλικά συστήματα.

Πηγές του ισραηλινού Ναυτικού δήλωσαν το 2017 στο Jane’s οτι οι κορβέτες Saar-5 Hanit και Eilat θα δεχθούν το ραντάρ στο πλαίσιο αναβαθμισης που επίσης θα περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση του νέου πυραύλου επιφανείας-αέρος Barak-8.

@navyrecognition.com | Η κορβέτα Eilat κλάσης Saar 5 με το IAI Elta EL / M-2248 MF-STAR (εμπρόσθιος ιστός).

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Υπάρχει άλλος ένας ιστός στις υπερκατασκευές στο πίσω μέρος των πλοίων που φιλοξενεί άλλη μια κεραία του νέου ραντάρ, ο οποίος λείπει σε παλιότερες φωτογραφίες αυτών των πλοίων.

    Σε μια ξενόγλωσση αμυντική ιστοσελίδα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι το νέο ραντάρ μπορεί να αποκαλύψει στόχους που πετάνε σε μεγάλα ύψη στα 250+ ενώ για στόχους σε χαμηλά ύψη η ικανότητα αποκάλυψης φτάνει σε αποστάσεις άνω των 25 χιλιομέτρων.

  2. Η κορβέτα Lahav (το δεύτερο πλοίο της κλάσης) είχε θεαθεί με το νέο ραντάρ ήδη από το 2014. Μετά την τοποθέτησή του και στην Eilat, απομένει να γίνει το ίδιο (εάν δεν έχει γίνει ήδη) και στην Hanit, που είναι κι εκείνη που επλήγη το 2006 από βλήμα C-802 της Χεζμπολάχ.
    Το ίδιο ραντάρ πάντως εξοπλίζει και τις πυραυλακάτους Sa’ar-4.5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.