Ισραήλ: Σύστημα δικτύωσης αισθητήρα-σκοπευτή Fire Weaver για τον Στρατό Ξηράς

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) ανακοίνωσε την Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, την προμήθεια του συστήματος δικτύωσης αισθητήρα-σκοπευτή FIRE WEAVER της Rafael.

Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί από τον Στρατό Ξηράς των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) και θα είναι λειτουργικό από το επόμενο έτος.

Το FIRE WEAVER αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Rafael, του Στρατού Ξηράς των IDF και την διεύθυνση αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης (DDR&D) του υπουργείου άμυνας στο πλαίσιο της διαδικασίας των IDF για την ψηφιοποίηση του πεδίου μάχης. Το σύστημα συνδέει όλους τους συμμετέχοντες μαχόμενους στρατιώτες, επιτρέπει το άμεσο, ακριβές, αποτελεσματικό και ασφαλές κλείσιμο των βρόγχων-κυκλωμάτων μεταξύ αισθητήρα και σκοπευτή. Ως αποτέλεσμα, μεγιστοποιείται σημαντικά η επιχειρησιακή απόδοση ενώ μειώνεται η διάρκεια της μαχών.

Το FIRE WEAVER εφαρμόζει τους εξελιγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης της Rafael, επεξεργάζεται τα στοιχεία, τα αναλύει και τότε ιεραρχεί την κατανομή των πυρών. Υπολογίζει τον ιδανικό σκοπευτή για κάθε στόχο ενώ ελαχιστοποιεί τις παράπλευρες απώλειες και εφαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τους κανόνες εμπλοκής.

Τον περασμένο μήνα το FIRE WEAVER επιλέχθηκε από τον γερμανικό Στρατό για την μελέτη «Glass Battlefield» για την υποστήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.