HΠΑ: Ο Στρατός επέλεξε ισραηλινό ΣΕΠ για την κατάρριψη μικρών ιπτάμενων ντρόουν

Με την ικανότητα “Μια βολή – ένας στόχος”(One Shot – One Hit), οι λύσεις συστημάτων ελέγχου πυρός της Smart Shooter επιτρέπουν στον χειριστή να εξουδετερώσει γρήγορα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε επανδρωμένο και ανεπάνδρωτο στόχο.

Η Smart Shooter, ένας παγκοσμίου κλάσης σχεδιαστής και κατασκευαστής καινοτόμων συστημάτων ελέγχου πυρός, ανακοίνωσε οτι η εταιρεία επιλέχθηκε απο τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και επικυρώθηκε απο το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) των ΗΠΑ ως μία από τις ελάχιστες εγκεκριμένε εταιρείες παροχής λύσεων αντιμετώπισης μικρών ανεπάνδρωτών εναέριων συστημάτων (C-sUAS). Ο χαρακτηρισμός της Smart Shooter, από τον Στρατό των ΗΠΑ, ως έναν εκ των τριών προμηθευτών φορητών συστημάτων του Υπ.Αμ. των ΗΠΑ – την ειδική υπηρεσία του ΥΠ.ΑΜ. για την περιοχή έρευνας στα C-UAS- προκύπτει μετά από μακροχρόνια αξιολόγηση από τον Στρατό των ΗΠΑ περισσότερων από 26 διαγωνιζόμενων συστημάτων C-UAS. Ο Στρατός των ΗΠΑ τονίζει ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση προσδιορίζει τα υφιστάμενα σύστημα για την μελλοντική επένδυση έχοντας ως κριτήρια την αποτελεσματικότητα, την χρηστικότητα, την συντήρηση και τη ενσωμάτωση τους.

Σύστημα ελέγχου πυρός Smash 2000+

Η οικογένεια συστημάτων ελέγχου πυρός SMASH της Smart Shooter – με δυνατότητα ενίσχυσης των σκοπευτικών στοιχείων μεσώ μεγάλου εύρους αισθητήρων ηλεκτροοπτικών, ραδιοσυχνοτήτων και ραδιοεντοπιστών – μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε τυφέκιο εφόδου, όπως επίσης να συνδυαστεί με άλλα συστήματα C-UAS, για να παρέχει μια αποτελεσματική πολυφασματική αμυντική λύση στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Φέρνοντας στο απλό πεζικό τους αλγορίθμους σκόπευσης ακρίβειας των πυραύλων και τις ικανότητες εξελιγμένης ηλεκτροοπτικής επεξεργασίας, η SMASH επιτρέπει τη δημιουργία ενος μικρο-τακτικού δικτύου μεταξύ των επιχειρούντων μονάδων, επιτρέποντας σε ολόκληρη τη Διμοιρία να είναι ευέλικτη, εύστοχη και διασυνδεδεμένη.

Με την μοναδική ικανότητα “μιά βολή – ένας στόχος” (“One Shoot – One Hit”), η τεχνολογία ελέγχου πυρός της Smart Shooter επιτρέπει στον χειριστή να εξουδετερώσει γρήγορα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε επίγεια ή εναέρια, επανδρωμένη ή ανεπάνδρωτη απειλή με τον αυτόματο εντοπισμό, παρακολούθηση και την αποτελεσματική προσβολή της.

Ο διευθύνον σύμβουλός (CEO) της Smart Shooter, Μιχαήλ Μόρ, τόνισε: “Τα τελευταία χρόνια, τα ντρόουνς και UAS έχουν γίνει μια επίμονη απειλή πάνω από το πεδίο της μάχης και παρέχουν στις αντίπαλες δυνάμεις τη δυνατότητα να συλλέγουν σημαντικές τακτικές πληροφορίες και να εκτελούν άμεσες επιθέσεις. Η οικογένεια λύσεων συστημάτων ελέγχου πυρός SMASH προσφέρει ακριβή, ταχεία και hard-kill εξάλειψη αυτών των απειλών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Υπ.Αμ. των ΗΠΑ επέλεξε και καθόρισε την ειδική τεχνολογία της Smart Shotter για όλες τις εφαρμογές C-UAS σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και το βλέπουμε ως την αναγνώριση των επιχειρησιακών λύσεων που προσφέρουν οι λύσεις μας. Η επιλογή αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας της Smart Shooter με το γραφείο τακτικής υποστήριξης της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας (CTTSO), κατά τη διάρκεια της οποίας η τεχνολογίας μας ενσωματώθηκε σε λύσεις ραδιοεντοπιστών για να παραδοθεί στους μαχητές ένα ασυναγώνιστο σύστημα εντοπισμού και προσβολής”.

Προωθητικό βίντεο της Smart Shooter για την οικογένεια ΣΕΠ SMASH.

Απόδοση/Μετάφραση απο το israeldefense.co.il για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.