Ισραήλ: Η νέα έκδοση “Barak” του “Merkava Mk4” θα διαθέτει σύστημα εικονικής πραγματικότητας

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη και την σχεδίαση της νέας έκδοσης του εγχώριας κατασκευής άρματος μάχης “Merkava” με την ονομασία “Merkava Mk4 Barak” που θα χρησιμοποιηθεί στις συνθήκες ανταρτοπόλεμου εντός κατοικημένων τόπων.

Το “Merkava Mk 4 Barak” θα είναι το πρώτο άρμα που διαθέτει έναν “έξυπνο” υπολογιστή αποστολής που διαχειρίζεται τις αποστολές του άρματος. Αυτή η εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη (“AI”) θα μειώσει το φόρτο εργασίας των μελών του πληρώματος μάχης και θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν και να προσβάλουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους εχθρικούς στόχους.

Με στόχο τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων του όπλου των τεθωρακισμένων στο σύγχρονο πεδίο μάχης, το όπλο ανέπτυξε το “Merkava Mark (“Mk”) 4 Barak”. Αυτή η νέα προσθήκη θα προωθήσει τις επιχειρησιακές ικανότητες του όπλου και θα υπηρετήσει ως ένα καινοτόμο όπλο, αλλάζοντας την όψη του πεδίου μάχης. Τα νέα στοιχεία του άρματος περιλαμβάνουν τεχνητή νοημοσύνη (“AI”), εξελιγμένους αισθητήρες και δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας (“VR”).

Οι εξελιγμένες αμυντικές ικανότητες και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα προετοιμάσουν τα πληρώματα μάχης για να εκτελέσουν τις αποστολές σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας”, δήλωσε ένας ανώτατος αξιωματικός του ισραηλινού όπλου των τεθωρακισμένων. “Μαζί μ’ όλα αυτά, θα επιτραπεί στο άρμα να εκτελεί αποστολές που θα ‘ναι κατά 30 τοις εκατό μεγαλύτερες από τις σημερινές”.

 

Ίσως το πιο εκπληκτικό επίτευγμα είναι ότι οι στρατιώτες μπορούν να διδαχθούν πως να χρησιμοποιούν το άρμα μέσω “VR” προσομοίωσης. Στο πλαίσιο των “VR” εκπαιδευτικών περιόδων θα δωθεί στα πληρώματα μάχης η δυνατότητα να συμμετέχουν συνεχώς σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αυτό σημαίνει ότι όταν απαιτηθεί απο τα πληρώματα μάχης να χρησιμοποιήσουν το “Merkava Mk4 Barak” θα είναι περισσότερο έτοιμα από ποτέ.

“Η κάσκα ονομάζεται ‘σιδερένια εικόνα’ (“Iron View”), και θα παρέχει στα πληρώματα μάχης τη δυνατότητα να βλέπουν μέσα απο το εσωτερικό του οχήματος”, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων. “Οι αισθητήρες θα επιτρέψουν στα πληρώματα μάχης να χειρίζονται το άρμα μάχης με έναν απλό και σύγχρονο τρόπο, που θα συνεισφέρει στην άμυνα τους τόσο σωματικά όσο και τεχνολογικά”.

Μόνο το 2018, τα ισραηλινά τεθωρακισμένα χτύπησαν περίπου 30 διαφορετικές τρομοκρατικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν διαδραματίσει σημαντικό κι αποφασιστικό ρόλο σε κάθε πόλεμο που πολέμησε το Ισραήλ. Οι στρατιώτες των τεθωρακισμένων υπηρετούν σε ένα μεγάλο εύρος θέσεων στο εσωτερικό ή από το εξωτερικό του άρματος, επανδρώνοντας τα άρματα στην μάχη. Καθώς τα καθήκοντα τους ίσως να διαφέρουν, οι περισσότεροι απ’ τους στρατιώτες των τεθωρακισμένων χειρίζονται το “Merkava”, το οποίο αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970. Έκτοτε, έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές πάνω στο άρμα μάχης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης του συστήματος “Barak”, το οποίο θα προωθήσει τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στην νέα εποχή.

“Το όπλο των τεθωρακισμένων ολοκληρώνει μια σημαντική περίοδο επιχειρησιακής επιτυχίας σε διάφορους τομείς η οποία αποδεικνύει την σχέση του όπλου στη διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του”, συνέχισε ο ανώτατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων. “Το νέο άρμα μάχης πήγαινει το όπλο των τεθωρακισμένων ένα βήμα πιο μπροστά στο πεδίο επιχειρήσεων και αποτελεί ένα καινοτόμο όπλο που θα αλλάξει την όψη των χερσαίων επιχειρήσεων”.

Η τελευταία έκδοση της οικογένειας “Merkava” είναι το “Merkava Mk4 Windbreaker” (“Ανεμοθώρακας”) το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ενεργής προστασίας (“ΑPS”) “Trophy” που προστατεύει το άρμα από ένα μεγάλο φάσμα απειλών που κυμαίνονται από ρουκέτες, καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους (“ATGM”) και βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας – αντιαρματικά (“HEAT”) που βάλλονται από χερσαίες πλατφόρμες. Το “Trophy” προσφέρει προστασία κατά διεύθυνση σε πεδίο 360 μοιρών, όπως επίσης, και διευρυμένη κάλυψη καθ’ύψος, ενώ διατηρεί μια προκαθορισμένη ζώνη ασφαλείας για τα φιλικά πεζοπόρα στρατεύματα πλησίον του άρματος. Η διαδικασία εξουδετέρωσης πυροδοτείται μόνο αν η απειλή πρόκειται να προσβάλει το άρμα μάχης.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)

  .
  .
  ..
  .

  Πρωινη ανατροπη Merkava

  https://twitter.com/newsisrael13/status/1203940864957067264?s=21

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.