Ισραήλ: Μη αποκαλυπτόμενη ασιατική χώρα αγόρασε οχήματα πυρών υποστήριξης Sabrah

©Elbit Systems | Σχέδιο του Sabrah 105 χλστ επι πλατφόρμας ASCOD 2

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 ότι ανέλαβε σύμβαση αξίας περίπου $172 εκατομμυρίων για να παραδώσει oχηματα πυρών υποστήριξης στον Στρατό μιας μη αποκαλυπτόμενης χώρας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος των τριών ετών. Σύμφωνα με πηγές, η χώρα που παρήγγειλε τα οχήματα Sabrah είναι η Δημοκρατία των Φιλιππίνων. Τον Οκτώβριο 2020 η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems προσέφερε το νέο τεθωρακισμένο όχημα πυρών υποστήριξης (“ελαφρύ άρμα μάχης”) Sabrah για το πρόγραμμα επιλογής του Ελαφρού Άρματος του Στρατού των Φιλιππίνων, το οποίο θα ήταν αντιμέτωπο με τα “ελαφρά άρματα” Hanwha Systems K21-105, Otokar Arma 105 και Pindad Harimau.

Ως ο κύριος ανάδοχος, η Elbit Systems θα παραδώσει τη λύση του «ελαφριού άρματος» Sabrah που βασίζεται πάνω στην ερπυστριοφόρα πλατφόρμα ASCOD που κατασκευάζεται από την General Dynamics European Land Systems Santa Bárbara (GDLES) στην Ισπανία και πάνω στο 8X8 τροχοφόρο Pandur II που κατασκευάζεται από την Excalibur Army στην Τσεχική Δημοκρατία. H  30 τόνων λύση του οχήματος πυρών υποστήριξης παρέχει τον μοναδικό συνδυασμό δυνατοτήτων πανίσχυρων πυρών και μεγάλης ευελιξία. Και οι δύο πλατφόρμες θα είναι εξοπλισμένες με πύργο 105 χλστ και φάσμα υποσυστημάτων της εταιρείας, όπως ηλεκτροπτικά σκοπευτικά, συστήματα ελέγχου πυρός, συστήματα διαχείρισης μάχης TORCH-XTM, ραδιοεπικοινωνιακά συστήματα E-LynXTM και συστήματα υποστήριξης επιβίωσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Elbit Systems, Μπεζάλελ Μάχλης, σχολίασε: «Η σύμβαση του οχήματος αντικατοπτρίζει την αμοιβαία επωφελής στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Elbit Systems και της GDLS στο πλαίσιο της κοινής εξέλιξης και κατασκευής οχημάτων μάχης. Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υποσυστημάτων μας μάς παρέχει μια ισχυρή θέση στην αγορά των τεθωρακισμένων οχημάτων, ειδικά ενώ οι απατήσεις αποστολής γένονται περισσότερο ποικιλόμορφες και πιο δικτυωμένες. Πιστεύουμε ότι η λύση του οχήματος πυρών υποστήριξης Sabrah μπορεί να προσφέρει μεγάλη επιχειρησιακή αξία και σε άλλες Ένοπλες Δυνάμεις».

©Elbit Systems | Το Sabrah 105 χλστ επι πλατφόρμας Pandur 2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.