Ισραήλ: Οι IDF παρέλαβαν χιλιάδες φορητά συστήματα C2 ORION

Η Asio Technologies δήλωσε ότι παρέδωσε χιλιάδες φορητά τερματικά Orion στις IDF. (Φωτ: Asio Technologies)

Η εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής τακτικών λύσεων για αμυντικές, αστυνομικές και παραστρατιωτικές εφαρμογές, Asio Technologies, ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε την παράδοση χιλιάδων φορητών συστημάτων ORION στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF).

Τα συστήματα ORION της Asio Technologies βρίσκονται σήμερα σε επιχειρησιακή χρήση από τις IDF, μαζί με άλλες τακτικές λύσεις τεχνολογικής αιχμής της εταιρείας. Το ORION (ή OLAR/AMUD – όπως το αποκαλούν οι IDF) είναι ένα ανθεκτικό και ασφαλές φορητό σύστημα για τις πεζοπόρες δυνάμεις.

©Asio Technologies

Ψηφιακός σχεδιασμός αποστολής

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Android, το ORION επιτρέπει τον σχεδιασμό αποστολών, την πλοήγηση, τον εντοπισμό θέσης και την αυξημένη επίγνωση της κατάστασης χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων GIS και τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Το ORION υπηρετεί τον Στρατιώτη ή τον Διοικητή μέχρι επιπέδου Τάγματος.

Βασισμένο σε μια δοκιμασμένη σε μάχες επιχειρησιακή εμπειρία, το ORION επιτρέπει τον ψηφιακό σχεδιασμό αποστολών χρησιμοποιώντας GIS, 3D και AR. Πρόκειται για μια επεκτάσιμη, πολυεπίπεδη, δικτυωμένη λύση επίγνωσης της κατάστασης με εξαιρετικά έξυπνο και διαδραστικό περιβάλλον εργασίας.

Με τρόπους λειτουργίας τόσο online όσο και offline, το ORION εξυπηρετεί τον μεμονωμένο Στρατιώτη ή τον Διοικητή μέχρι επίπεδο Τάγματος, επιτρέποντας τους να λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο ο ένας από τον άλλο (σχετικά με τις φιλικές και εχθρικές δυνάμεις και άλλες κρίσιμες για την αποστολή πληροφορίες).

©Asio Technologies

Τακτικός εξοπλισμός

Το σύστημα μπορεί να επικοινωνεί και να διασυνδέεται με άλλες τακτικές λύσεις της Asio Technologies, όπως το τακτικό φορητό σύστημα ενημέρωσης της κατάστασης ημέρας/νύχτας LYNX και το τακτικό «έξυπνο» ρολόι RIGEL, ώστε να παρέχει μια πλήρως ολοκληρωμένη τακτική στολή επιχειρήσεων για τις επίγειες δυνάμεις.

Ο Ντέιβιντ Χάρελ, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Asio Technologies, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να ολοκληρώσουμε αυτήν την παράδοση και να προμηθεύσουμε τους Στρατιώτες των IDG με ένα υψηλής ποιότητας σύστημα διαχείρισης μάχης μεγέθους παλάμης που ενισχύει την επίγνωση της κατάστασης των χερσαίων δυνάμεων. Παράλληλα με τις ικανότητες των συστημάτων μας που σώζουν ζωές, εξασφαλίζουν την εύκολη και έξυπνη λειτουργία και επιτρέπουν στις δυνάμεις ελιγμών να σχεδιάζουν και να ολοκληρώνουν τις αποστολές τους γρήγορα και αποτελεσματικά».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.