Ισραήλ: Σύμβαση για νέα εξελιγμένα κέντρα εξομοίωσης και εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Ισραήλ: Κέντρα εξομοίωσης και εκπαίδευσης τεθωρακισμένων αξίας 107 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου 2023 ότι της ανατέθηκε σύμβαση αξίας περίπου 107 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή, λειτουργία και συντήρηση των νέων κέντρων εξομοίωσης και εκπαίδευσης αρμάτων μάχης των Τεθωρακισμένων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Τα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα εκπαιδεύουν τους Ουλαμαγούς, Διοικητές Ιλών και Στρατιώτες του Όπλου των Τεθωρακισμένων και θα διατηρούν την ετοιμότητα τόσο των τακτικών όσο και των εφεδρικών Μονάδων. Τα κέντρα θα παραδοθούν μέσα σε διάστημα τριών ετών και η σύμβαση περιλαμβάνει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για χρονική περίοδο δεκαπέντε ετών.

Εξομοιωτής τεθωρακισμένου όχηματος

Τα μελλοντικά κέντρα εξομοίωσης και εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στο ηλεκτρονικό νέφος (cloud) των IDF χρησιμοποιώντας το λογισμικό εξομοίωσης OneSim της Elbit System, το οποίο είναι ανεξάρτητο από πλατφόρμες. Τα νέα σύστημα εκπαίδευσης αρμάτων μάχης των IDF θα περιλαμβάνουν υψηλής πιστότητας εξομοιωτές εκπαιδευτικών πύργων και υψηλής πιστότητας εξομοιωτές εκπαίδευσης οδηγού με ακριβή μοντέλα. Τα εκπαιδευτικά συστήματα ενσωματώνουν τα επιχειρησιακά υποσυστήματα του άρματος μάχης και προσομοιώνουν τις δυνατότητες του κύριου και δευτερεύοντος οπλισμού του, όλα είναι συνδεδεμένα με ένα καινοτόμο κοινό περιβάλλον συνθετικής επιχειρησιακής εξομοίωσης, με στόχο να παρέχουν στους Ηγήτορες και τα Πληρώματα του άρματος μάχης τη δυνατότητα να βιώσουν μια σειρά από πραγματικές προκλήσεις του πεδίου της μάχης. Τα συστήματα θα υποστηρίζουν την ατομική και ομαδική εκπαίδευση μέχρι επίπεδο υπομονάδας.

Εξομοιωτής πύργου άρματος

Τα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα ενσωματώνουν ειδικούς σταθμούς που έχουν σχεδιαστεί για την εκπαίδευση των Πληρωμάτων μαζί με μονάδες επιχειρησιακών πληροφοριών, υποστήριξης μάχης και εφοδιασμού, επιτρέποντας την εκπαίδευση όλων των διοικήσεων του Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων (Σ/ΙΜΑ) σε μια σειρά επιχειρησιακών τακτικών σεναρίων. Οι ολοκληρωμένες εξελιγμένες δυνατότητες καταγραφής της εκπαίδευσης και απολογισμού θα επιτρέπουν την επανάληψη συμβάντων, την καταγραφή και την ανάλυση δεδομένων, καθώς και την παρακολούθηση των επιδόσεων των εκπαιδευομένων, από την εκπαίδευση πιστοποίησης δεξιοτήτων μέχρι την εκπαίδευση των εφέδρων.

Οι τεχνολογικές λύσεις εκπαίδευσης και εξομοίωσης της Elbit System, μέχρι σήμερα, έχουν επιλεγεί από μια σειρά πελατών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Πολωνία και άλλοι.

Εξομοιωτές οδηγού
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.