Ιταλία: Αγορά 8 επιπλέον αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου από το Ισραήλ

Η ιταλική Αεροπορία πρόκειται να αποκτήσει oχτώ επιπλέον αεροσκάφη αεραγόμενων συστημάτων έγκαιρης προειδοποιήσεως Gulfstream G550 από την ισραηλινή IAI, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός άμυνας της χώρας.

Τα επιπλέον αεροσκάφη θα συμπληρώσουν τα δύο που παραλήφθηκαν το 2016 και 2017. Τα δύο αεροπλάνα ήταν μέρος μιας αμοιβαίας συμφωνίας από το 2012 με την οποία το Ισραήλ αγόρασε 30 εκπαιδευτικά αεροπλάνα M-346 από την ιταλική εταιρεία Leonardo.

Η επιπρόσθετη παραγγελία επιβεβαιώθηκε από τον Ιταλό υπουργό άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ακρόαση. Η παραγγελία των 8 αεροπλάνων θα περιλαμβάνει τέσσερα αεραγώμενα σύμμορφα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης (CAEW) και τέσσερα κοινά συστήματα πολλαπλών αισθητήρων πολλαπλών αποστολών (JAMMS).

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η Ιταλία θα δημιουργήσει ένα εθνικό κέντρο συντήρησης για το αεροσκάφος, το οποίο μπορεί επισης να υπηρετεί και ως κόμβος συντήρησης για άλλα αεροσκάφη Gulfstream.

Σύμφωνα με την ισραηλινή IAI, το αεροσκάφος CAEW χρησιμοποιεί ραντάρ που είναι τοποθετημένα και στις δυο πλευρές του για την παροχή αεροπορικής και ναυτικής επίγνωσης κατάστασης με επιτήρηση των αεροποριών στόχων κατά 360 μοίρες σε όλα τα υψόμετρα. Τα εγκατεστημένα συστήματα περιλαμβάνουν ένα εξελιγμένο ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) τεσσάρων διαστάσεων με εντοπισμό, ταυτοποίηση και παρακολούθηση των αεροπορικών και ναυτικών στόχων κατά 360 μοίρες. Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης συστήματα επιτήρησης ηλεκτρονικών μέτρων (ESM) που εντοπίζουν τους πομπούς σε μεγάλο φάσμα συχνοτήτων και συστήματα επικοινωνιών συμβατά με το NATO τα οποία αναπτύχθηκαν από κοινού από την ELTA και την Leonardo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.