Ιταλία – Ελλάδα – Σλοβακία, στο πλαίσιο της PESCO, εξετάζουν το νέο κοινό τεθωρακισμένο όχημα μάχης της ΕΕ

Γερμανοί Στρατιώτες εξέρχονται από ένα τεθωρακισμένο όχημα Boxer κατά τη διάρκεια άσκησης στο Munster, Γερμανία, Φεβρουάριος 2022. Το όχημα ίσως να προσφέρει διδάγματα για την πολυεθνική, δομοστοιχειωτή εξέλιξη ενός νέου τύπου οχήματος στο πλαίσιο έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό το συντονισμό της Ιταλίας. Sean Gallup/Getty Images

Καθώς τα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ουκρανίας, η Ιταλία εργάζεται σε μια συμφωνία «τρία-για-ένα» που θα μπορούσε να καταλήξει σε μια κοινή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται για ερπυστριοφόρα, τροχοφόρα και αμφίβια οχήματα.

Με την υποστήριξη της Ενωμένης Ευρώπης και το πνευματικό τέκνο του ιταλικού Στρατού, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμας για ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης, ένα αμφίβιο αποβατικό όχημα και ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα που θα μπορεί να παραδοθεί μέχρι το 2030.

«Το τέλος αυτής της δεκαετίας είναι ένα φιλόδοξο αλλά εφικτό χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Ρομπέρτο Φορλάνι, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και δόγματος του ιταλικού Στρατού.

Έχοντας ξεκινήσει το 2018, το έργο αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας άμυνας και ασφάλειας της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO) της EE, η όποια, αναφέρει ότι ο συνασπισμός προσφέρει στα μέλη «επιλογές για το πως να σχεδιάσουν και να γεφυρώσουν τα κενά ικανοτήτων μέσω της συνεργασίας με πολλούς χρήστες».

Υπό τον συντονισμό της Ιταλίας, με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Σλοβακίας, το έργο οραματίζεται μια οικογένεια τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης με βάρος 30-50 τόνων, ανάλογα με τη διαμόρφωση, ικανά να μεταφέρουν πλήρωμα τριών και μια τυπική ομάδα πεζικού (περίπου έξι με εννιά άτομα), και να διαθέτει πυροβόλο που θα κυμαίνεται από 25 χλστ μέχρι 30 χλστ, λέει ο Φορλάνι.

Χάρις στη δομοστοιχειωτή του σχεδίαση και την ανοιχτή αρχιτεκτονική, οι Ιταλοί έχουν καταρτίσει μια φιλόδοξη λίστα αποστολών που ελπίζουν να προσδώσουν στο τεθωρακισμένο όχημα μάχης, όπως η δυνατότητα ενσωμάτωσης αντιαρματικών, φορέας όλμων, όχημα αναγνώρισης, όχημα μηχανικού μάχης, τακτικό σημείο διοίκησης, όχημα πυρών υποστήριξης, φορέας πυρομαχικών και υποστήριξης, θωρακισμένο ασθενοφόρο, όχημα ηλεκτρονικού πόλεμου, όχημα χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής προστασίας (ΧΒΡΠ) και όχημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς.

Όμως ο Φορλάνι προειδοποίησε ότι η εξέλιξη ενός μοναδικού σκάφους για χρήση με ερπύστριες, τροχούς και αμφίβιες αποστολές ίσως να αποδειχθεί αρκετά φιλόδοξη. «Εξετάζουμε είτε μια βασική πλατφόρμα ή διαφορετικές πλατφόρμες που διαμοιράζονται την μέγιστη ομοιότητα υποσυστημάτων, ωφέλιμο φορτίο και δομοστοιχεία αποστολής».

Αυτό σημαίνει κοινοί πύργοι, συστήματα ελέγχου πυρός, αισθητήρες, κινητήρες, συστήματα προστασία και επικοινωνίες, είπε, «το οποίο σημαίνει λιγότερο [έρευνα και εξέλιξη] κόστος, κοινή επιμελητεία, μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και οικονομικά προσιτή συντήρηση».

Αν οι ομοιότητες μέσα σε μια οικογένεια οχημάτων βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, η δημιουργία του προγράμματος ως πολυεθνικό μέσω της πρωτοβουλίας PESCO ήταν επίσης ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση της διάδοσης της επένδυσης, της αύξησης της παραγωγής και της εξασφάλισης των κοινών προτύπων ανάμεσα στους συμμάχους που θα επιτρέψουν την καλύτερη συνεργασία τους στο πεδίο της μάχης.

«Η χρήση της αρθρωτότητας σημαίνει επίσης ότι κάθε Στρατός μπορεί να διαμορφώσει τα οχήματα του και εξασφαλίζει την συνεχή ανάπτυξη» εξήγησε, τονίζοντας ότι το μέλλον των τεθωρακισμένων οχημάτων πρέπει να είναι πολυεθνικό ώστε να μειωθεί ο κατακερματισμός της αγοράς μέσα από αυτό που ονομάζεται «διαλειτουργικότητα βάσει σχεδιασμού».

Το πρόγραμμα οχήματος Boxer που ξεκίνησε στην Γερμανία και παραγγέλθηκε από την Γερμανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Λιθουανία και Σλοβενία, ήταν ένα καλό παράδειγμα, δήλωσε ο Φορλανι. «Το Boxer δηλώνει την αρθρωτότητα του μέσα από την μεγάλη οικογένεια οχημάτων και δομοστοιχείων αποστολής. Ήταν μια ομαδική εργασία ανάμεσα σε χώρες και μια κοινή προμήθεια. Μπορούμε να πάμε αυτήν την προσέγγιση πιο μπροστά για να εξελίξουμε τις τεθωρακισμένες ικανότητες».

Μια δυσκολία που αντιμετωπίζει το υπό ιταλική ηγεσία πρόγραμμα είναι ο αριθμός των χωρών που σπεύδουν να αποκτήσουν νέα ετοιμοπαράδοτα (off-the-shelf) οχήματα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πολύ πριν τον πόλεμο, η Ιταλία εργάζονταν στην ανανέωση του στόλου οχημάτων του Στρατού αναβαθμίζοντας τα παλιά άρματα μάχης Ariete, αγοράζοντας νέα οχήματα Freccia, νέα τροχοφόρα όχημα πυρών υποστήριξης Centauro και νέα αμφίβια οχήματα και δούλευε πάνω σε ένα ερπυστριοφόρο όχημα για να αντικαταστήσει τα οχήματα Dardo.

Ο Φορλάνι προβλέπει την πιθανότητα σύγκλησης με νέα ιταλικά προγράμματα. «Επιθυμούμε την εναρμόνιση των προτύπων και την σύγκληση των αντικειμενικών σκοπών ανάμεσα σε έργα της PESCO και την απαίτηση του ιταλικού Στρατού για ανανέωση του εθνικού του στόλου. Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τα σχέδια μας με άλλα μέλη χώρες και να καταλάβουμε αν θα είναι μια καλή λύση για αυτούς επίσης», δήλωσε.

Αν το πρόγραμμα απογειωθεί, πρόσθεσε, μπορεί επίσης να δώσε έναν πολύτιμή ώθηση στο γαλλο-γερμανικό πρόγραμμα άρματος μάχης, το Main Ground Combat System, το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο.

«Πιστεύω η κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία αυτής της οικογένειας οχημάτων ίσως βοηθήσει στην συνεργασία των χωρών για να εργαστούν στο μελλοντικής γενιάς άρμα μάχης», δήλωσε.

Πηγή: Defensenews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.