Ιταλία: Νέος πύργος HITFACT MkII 105/120 χλστ για τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα

Ο πύργος Leonardo HITFACT MkII 105/120 μπορεί να ενσωματωθεί σε σκάφη ερπυστριοφόρων οχημάτων, στην φωτογραφία είναι πάνω σε σκάφος ιταλικού άρματος μάχης C1 Ariete.

Η ιταλική εταιρεία Leonardo εξέλιξε τον HITFACT MkII, τον πρώτο στον κόσμο πύργο μεγάλου διαμετρήματος εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο άρματος μάχης υψηλής πίεσης που μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα 8Χ8 τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα ή σκάφος ερπυστριοφόρου οχήματος μάχης. Πλήρως ψηφιακό, το σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο HITFACT MkII έχει πιστοποίηση NATO και είναι υπό παραγωγή. Εκπροσωπεί την τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την ισχύ πυρός, την διασυνδεσιμότητα και την ικανότητα επιβίωσης (survivability). Το τελευταίο μοντέλο της οικογενείας HITFACT, με περισσότερες από 500 μονάδες να είναι ήδη σε υπηρεσία με ένοπλες δυνάμεις σε όλον τον κόσμο, το MkII ξεχωρίζει για την πλήρως ψηφιακή σουίτα αισθητήρων, αναβαθμισμένη survivability και την ηλεκτρική περιστροφή του πύργου, που μαζί προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και επιδόσεων.

Η ευέλικτος σχεδιασμός του πύργου του επιτρέπει να δέχεται είτε με ραβδωτό πυροβόλο 105 χλστ 52 διαμετρημάτων ή λειόκαννο πυροβόλο 120 χλστ 45 διαμετρημάτων χαμηλής ανάκρουσης. Αυτό επιτρέπει την χρήση οποιοδήποτε πυρομαχικού NATOικού τύπου, όπως επίσης και τα τελευταία βλήματα πολλαπλών χρήσεων και κινητικής ενέργειας. Αναλόγως στις απαιτήσεις του χρήστη, ο πύργος μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα διοίκησης και ελέγχου, πλοήγησης και δικτυοκεντρικές επικοινωνίες για την ενίσχυση της επίγνωσης κατάστασης, καθώς με μεγάλη βαλλιστική προστασία και σύστημα αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED) για βελτιωμένη ικανότητα επιβίωσης στα απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Πύργος Leonardo HITFACT MkII 105/120 τοποθετημένος σε τροφοχόρο όχημα Centauro II

Κατάλληλος για τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα οχήματα

Με πλαίσιο πύργου κατασκευασμένο από κράμα μεγάλης βαλλιστικής αντοχής και πυροβόλο χαμηλής ανάκρουσης, ο HITFACT MkII μπορεί να εγκατασταθεί σε μεγάλο φάσμα ελαφρών τροχοφόρων οχημάτων και μεσαίων αρμάτων μάχης, παρέχοντας τους με ισχύ πυρός ισοδύναμη με αυτή ενός άρματος μάχης καθώς επίσης προσφέρει απόλυτη ευστοχία και συνεχόμενη κινητικότητα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα διδάγματα που αντλήθηκαν στα θέατρα των επιχειρήσεων και τις ακραίες επιχειρησιακές συνθήκες, ο πύργος χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες με προκειμένου να διευκολυνθεί η ευκολία ενσωμάτωσης πάνω στις τροχοφόρες και ερπυστριοφόρες πλατφόρμες.

Τεχνικά στοιχεία

Πλήρωμα: 2 ή 3 μέλη και αυτόματο σύστημα γέμισης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Οπλισμός

Κύριος οπλισμός: 120/45 χλστ, 105/52 χλστ

Δευτερεύον οπλισμός: 1 συζυγές πολυβόλο 7,62 χλστ.

Τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού (RWS) HITROLE: 1 πολυβόλο 7,62 χλστ ή 1 πολυβόλο 12,7 χλστ εξωτερικά τοποθετημένο (αντί του RWS).

Εκτοξευτές καπνογόνων: 8 εκτοξευτές

Πυρομαχικά

Όλα τα βασικά πυρομαχικά NATO σύμφωνα με τις STANAG 4385 και 4458.

Διαμέρισμα πυρομαχικών με ικανότητα αντι-έκρηξης ξεχωριστά από το πλήρωμα

Χειροκίνητο ή αυτόματο σύστημα γέμισης πυροβόλου

Survivability

Καθίσματα με δυνατότητα απορρόφησης κραδασμών (anti-mine)

Σύστημα προειδοποίησης λέιζερ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.