Ιταλία: Παραλήφθηκε από το Ναυτικό η φρεγάτα FREMM Antonio Marceglia

Η φρεγάτα Antonio Marceglia παραδόθηκε την Τρίτη, 16 Απριλίου, στο ιταλικό Ναυτικό στο ναυπηγείο της Fincantieri στο Μουγκιάνο (Λα Σπέτσια). Ειναι το όγδοο της σειράς 10 πλοίων του προγράμματος FREMM – Πολλαπλών Αποστολών Ευρωπαϊκές Φρεγάτες- που ναυπηγήθηκε στην Ιταλία στο πλαίσιο του διεθνούς ιταλογαλλικού προγράμματος, υπο τον συντονισμό του OCCAR (Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών).

Η Antonio Marceglia ειναι η όγδοη μονάδα που ναυπηγήθηκε από την εταιρεία Fincantieri που περιλαμβάνει το σύστημα μάχης, το τέταρτο στη διαμόρφωση πολλαπλών χρήσεων μετά τις Carlo Bergamini, Luigi Rizzo και την Federico Martinengo, που παραδοθήκαν στο ιταλικό Ναυτικό αντίστοιχα το 2013, 2017 και 2018.

Με μήκος 144 μέτρων και με έμφορτο εκτόπισμα περίπου 6700 τόνων, οι φρεγάτες FREMM αντιπροσωπεύουν την τεχνολογική αριστεία: σχεδιασμένες για να αγγίζουν ανωτάτη ταχύτητα των 27 κόμβων και να παρέχουν ενδιαιτήσεις για 200 άτομα (πλήρωμα και προσωπικό), αυτά τα πλοία είναι πάντοτε σε θέση να εγγυηθούν υψηλό βαθμό ευελιξίας και να επιχειρούν σε μεγάλο φάσμα σεναρίων και τακτικών καταστάσεων.

Το πρόγραμμα FREMM, αντιπροσωπευτικό της ιταλικής και ευρωπαϊκής υπερσύγχρονης αμυντικής βιομηχανίας, προέκυψε από την ανάγκη ανανέωσης των κλάσεων φρεγατών Lupo (έχουν παροπλιστεί) και Maestrale (κάποιες από αυτές έχουν παροπλιστεί, οι υπόλοιπες ειναι κοντά στην ολοκλήρωση των επιχειρησιακών ορίων τους) του ιταλικού Ναυτικού, που κατασκευάστηκαν στην Fincantieri αρχίζοντας τη δεκαετία του 1970.

Αυτά τα πλοία -τα οποία θα γίνουν η ραχοκοκκαλιά του ναυτικού στόλου για τις επόμενες δεκαετίες- θα συμβάλλουν σημαντικά στην εξέλιξη των αποστολών που εκτελεί το ιταλικό Ναυτικό, ικανά να επιχειρούν σε διάφορους τομείς, από συγκεκριμένους στρατιωτικούς σκοπούς μέχρι εκείνους προς όφελος της κοινότητας.

Το ιταλικό Ναυτικό διαθέτει σε παραγγελία 10 φρεγάτες FREMM κλάση Bergamini. Τέσσερις απο αυτές ειναι διαμορφωμένες για ανθυποβρυχιακές αποστολές (η Alpino ειναι η τελευταία από τις 4 FREMM ASW). Οι υπόλοιπες έξι ειναι φρεγάτες “γενικής χρήσης”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.