Ιταλοί πιλότοι F-35A συμμετέχουν στην Red Flag για πρώτη φορά

Η άσκηση Red Flag 19-2 που μόλις άρχισε στην αεροπορική βάση Νέλις, στην Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή μιας πολυεθνικής μονάδας F-35A που περιλαμβάνει αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Νορβηγία, μιλάμε για την 62η Μοίρα Μάχης που έχει έδρα στην αεροπορική βάση Λιούκ. Η 62η Μ ανήκει στην 56η Πτέρυγα Μάχης και έχει την αποστολή να εκπαιδεύει πιλότους και εκπαιδευτές πάνω στο αεροσκάφος F-35A.

Αυτή η εκπαιδευτική σειρά της RF σηματοδοτεί επίσης την πρώτη συμμετοχή της Ιταλίας στην εξελιγμένη αεροπορική άσκηση με το στέλθ αεροσκάφος F-35. Το σύγχρονο μαχητικό αεριωθούμενο θα είναι ο κεντρικός παίχτης και καταλυτής των βασικών σεναρίων της Red Flag, τα οποία περιλαμβάνουν εξελιγμένες και σύγχρονες αεροπορικές και επίγειες απειλές, και όπου οι επιχειρησιακοί αντικειμενικοί σκοποί μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της μεγάλης διαλειτουργικότητας, ενσωμάτωσης και συνεργασίας μεταξύ των αεροσκαφών τετάρτης και πέμπτης γενιάς που συμμετέχουν.

«Το F-35 μπορεί να δει εκεί που τα αεροσκάφη των προηγούμενων γενιών δεν μπορούν,» δήλωσε ο Επισμηναγός Τζιουζεπε Α, ένας από τους Ιταλούς εκπαιδευτές που συμμετέχουν στην άσκηση. «Το F-35 μπορεί να αντιμετωπίσει και εξαλείψει εξελιγμένες απειλές που δεν μπορούν να μας δουν, την ίδια στιγμή αυτή η πληροφορία μπορεί να μεταφερθεί στα συμμαχικά αεροσκάφη. Αυτό το χαρακτηριστικό μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε απειλές με τη χρήση λιγότερων μέσων σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό είναι που περιμένουμε στην Νελις.»

Η Red Flag έχει ως στόχο τις κοινές επιχειρήσεις του αεροσκάφους, την εδραίωση των δυνατοτήτων των συστημάτων που εμπλέκονται, την αξιολόγηση των μελλοντικών επιχειρησιακών τακτικών με έμφαση στην ενσωμάτωση μεταξύ των μέσων. Σε σχέση με την χρήση του F-35A, οι Ιταλοί πιλότοι θα εκτελέσουν ηγετικούς ρόλους, πραγματοποιώντας αποστολές τακτικού διοικητή. Θα υπάρχουν περισσότερα από 60 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων: F-35A, F-15E, F-15C, F-15SA, F-15SE, F-16A MLU, F-16E Block 60, E/A-18G, B-1B, κηροζινοφόρα KC-135, E-8 JSTAR, EA-3C AWACS, MQ-9, HH-60, HC-130J και κηροζινοφόρα KC-767.

«Η ιταλική συμμετοχή έχει επίσης ένα επιπλέον ενδιαφέρον: η μεγάλη και ευαίσθητη οργάνωση της άσκησης της 62ης Μ που ανατέθηκε, για πρώτη φορά, σε έναν Ιταλό εκπαιδευτή, τον Επισμηναγό Αλεσάντρο Π. καταδεικνύει σαφώς τον εγνωσμένο επαγγελματισμό των Ιταλών πιλότων σε διεθνές επίπεδο,» δήλωσε ο επικεφαλής ιταλικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας, Σμηναγός Ιγκορ Μπρούνι.

Η Μονάδα Πιλότων στην αεροπορική βάση Λιούκ, στην Αριζόνα, αναφέρει στην ιταλική στρατιωτική αντιπροσωπεία στο Εγκλίν, στην Φλόριντα, η οποία έχει ως επικεφαλής τη Διεύθυνση Προγράμματος JSF της Γενικής Γραμματείας Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται την εκπαίδευση όλου του ιταλικού στρατιωτικού προσωπικού (πιλότοι, μηχανικοί και τεχνίτες), της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, που έχουν ανατεθεί με τον χειρισμό των εθνικών μαχητικών F-35A και F-35B.

Ιταλοί πιλότοι F-35A συμμετέχουν στην Red Flag για πρώτη φορά

Απόδοση/Μετάφραση από το blogbeforeflight.net για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.