Η ITEC είναι το ετήσιο φόρουμ για τους εκπροσώπους του Στρατού, της βιομηχανίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να συνδεθούν και μοιραστούν την γνώση τους με τους διεθνείς τομείς της εκπαίδευσης, των σπουδών και της εξομοίωσης.

Παρουσιάζοντας μια μοναδική επισκόπηση των τελευταίων βιομηχανικών καινοτομιών, η εκδήλωση παρέχει στους επισκέπτες μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην εν λόγω αναδυόμενη αγορά και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τις μελλοντικές απαιτήσεις για την στρατιωτική εκπαίδευση και εξομοίωση.

Στην ITEC 2017, που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό κέντρο “Ahoy” στο Ρότερνταμ απο 16 έως 18 Μαΐου 2017, θα συμμετέχουν περισσότεροι απο 120 διεθνείς εκθέτες οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες και τεχνολογίες του τομέα, ανάμεσα τους θα βρίσκονται και ομιλητές σε δεκατέσσερις διαφορετικές θεματολογίες. Στην θεματολογία με τίτλο: “The Ways and Means to the End:Training Realism” ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Επίλαρχος Νεκτάριος Παπαντωνίου της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος θα μιλήσει την 17η Μαΐου 2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στο θέατρο υπ’ αριθμόν “2”.

itec-2017

Απόσπασμα του προγράμματος ομιλιών της ITEC 2017.

Η χώρα είχε συμμετάσχει επίσης στην ITEC 2014 και 2015, αντίστοιχα σε Γερμανία και Τσεχία, σε επίπεδο αντιπροσώπου και αυτή είναι η πρώτη φορά που Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα πραγματοποιήσει ομιλία σε αυτό το διεθνές γεγονός.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Συνόδου ITEC 2017, Wim Huiskamp είπε: “Ο φετινός οικοδεσπότης της ITEC είναι μια μικρή αλλά υψηλά αναπτυσσόμενη χώρα με προηγμένες στρατιωτικές ικανότητες η οποία έπρεπε να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συγκριτικά πλεονεκτήματα δια μέσω της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων της. Η Ολλανδία επιδιώκει την καινοτομία με την ενθάρρυνση της συνεργασίας και σύμπραξης μεταξύ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών εργαστηρίων, της βιομηχανίας της και της ευρύτερης κοινότητας έρευνας και ανάπτυξης των πανεπιστημίων και άνω. Το συγκεκριμένο “Triple Helix” των ενδιαφερόμενων συμμετεχόντων φορέων αντιμετωπίζει τα απαιτητικά προβλήματα για να βρει οικονομικά αποδοτικές, στρατιωτικά αποτελεσματικές λύσεις που να πληρούν τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας της Ολλανδίας.

Η ITEC 2017 στο Ρότερνταμ συγκεντρώνει επιστήμονες, εκθέτες από την ηγετική βιομηχανία και επαγγελματίες της εκπαίδευσης πρόθυμους να μοιραστούν και να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις καλύτερες πρακτικές για την αποτελεσματική εθνική και διεθνή συνεργασία στην ανάπτυξη και χρησιμοποίηση των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών λύσεων που μπορούν να προσαρμοστούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο της άμυνας και της ασφάλειας.

Η θεματολογία “Innovation through Collaboration” θα ασχοληθεί στις ενδοεταιρικές κεντρικές παρουσιάσεις και στα πάνελ συζητήσεων με υψηλόβαθμους αντιπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων και οργανισμών Επιστήμης και Τεχνολογίας και ηγετικές βιομηχανίες.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: