Το πρωτότυπο του EBRC Jaguar, ένα από τα οχήματα του προγράμματος Scorpion, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο των Απομάχων (Hôtel des Invalides) στο πλαίσιο της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, στην Γαλλία, μια παρέλαση που φέτος ήταν σημαντικά μειωμένη εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Πριν παραληφθεί από την γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) και παραδοθεί στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, το EBRC Jaguar είναι στο στάδιο των δοκιμών στο Μπισκαρό για να εξεταστούν όλες οι λειτουργίες του. Οι δοκιμές διεξάγονται υπο την καθοδήγηση των πυραυλικών δοκιμών της DGA για να εξακριβωθεί η ανθεκτικότητα του Janguar υπό αμμώδεις συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σε δύσβατα εδάφη με μεγάλη αντίσταση στην κύλιση. Οι εμπειρογνώμονες των DGA Project Engineering, DGA Information Control και DGA Missile Tests κινούνται παράλληλα με τους τεχνικούς επίγειων συστημάτων της DGA για να πιστοποιήσουν τις επιδόσεις του οχήματος. Προστατευμένο, ευκίνητο, διασυνδεδεμένο και καλά οπλισμένο, το Jaguar επωφελείται απο τις τεχνολογίες των καινοτόμων εξοπλισμών που του παρέχουν την ικανότητα να μάχεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε μεγάλο εύρος περιβαλλόντων. Μέχρι το 2030, αναμένεται να παραδοθούν 300 μονάδες στον γαλλικό Στρατό.

Βίντεο με τις δοκιμές του οχήματος EBRC Jaguar.

Καθώς θα επιχειρεί από κοινού με τον γαλλικό Στρατό μέσω του κοινού προγράμματος CAMO (CApacité Motorisée), ο βελγικός Στρατός θα παραλάβει επίσης 60 Jaguar. Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, το βελγικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου άμυνας να αρχίσει την απόκτηση δυο τύπων τεθωρακισμένων οχημάτων γαλλικής κατασκευής στο πλαίσιο προγράμματος αξίας 1,2 δισ. δολαρίων ($): 60 οχήματα EBRC Jaguar και 417 τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών ρόλων VBMR Griffon.

©DGA | Πρωτότυπο του EBRC Jaguar που παρουσιάστηκε μπροστά από το Μέγαρο των Απομάχων στο Παρίσι στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: