Γαλλία: Πρωτότυπο του EBRC Jaguar παρουσιάστηκε στην γαλλική Εθνική Ημέρα

Το πρωτότυπο του EBRC Jaguar, ένα από τα οχήματα του προγράμματος Scorpion, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο των Απομάχων (Hôtel des Invalides) στο πλαίσιο της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, στην Γαλλία, μια παρέλαση που φέτος ήταν σημαντικά μειωμένη εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Πριν παραληφθεί από την γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) και παραδοθεί στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, το EBRC Jaguar είναι στο στάδιο των δοκιμών στο Μπισκαρό για να εξεταστούν όλες οι λειτουργίες του. Οι δοκιμές διεξάγονται υπο την καθοδήγηση των πυραυλικών δοκιμών της DGA για να εξακριβωθεί η ανθεκτικότητα του Janguar υπό αμμώδεις συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σε δύσβατα εδάφη με μεγάλη αντίσταση στην κύλιση. Οι εμπειρογνώμονες των DGA Project Engineering, DGA Information Control και DGA Missile Tests κινούνται παράλληλα με τους τεχνικούς επίγειων συστημάτων της DGA για να πιστοποιήσουν τις επιδόσεις του οχήματος. Προστατευμένο, ευκίνητο, διασυνδεδεμένο και καλά οπλισμένο, το Jaguar επωφελείται απο τις τεχνολογίες των καινοτόμων εξοπλισμών που του παρέχουν την ικανότητα να μάχεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε μεγάλο εύρος περιβαλλόντων. Μέχρι το 2030, αναμένεται να παραδοθούν 300 μονάδες στον γαλλικό Στρατό.

Βίντεο με τις δοκιμές του οχήματος EBRC Jaguar.

Καθώς θα επιχειρεί από κοινού με τον γαλλικό Στρατό μέσω του κοινού προγράμματος CAMO (CApacité Motorisée), ο βελγικός Στρατός θα παραλάβει επίσης 60 Jaguar. Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, το βελγικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου άμυνας να αρχίσει την απόκτηση δυο τύπων τεθωρακισμένων οχημάτων γαλλικής κατασκευής στο πλαίσιο προγράμματος αξίας 1,2 δισ. δολαρίων ($): 60 οχήματα EBRC Jaguar και 417 τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών ρόλων VBMR Griffon.

©DGA | Πρωτότυπο του EBRC Jaguar που παρουσιάστηκε μπροστά από το Μέγαρο των Απομάχων στο Παρίσι στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.