Ο ιαπωνικός Στρατός θα αγοράσει επιπλέον “καταστροφείς αρμάτων” Type-16

Το ιαπωνικό υπουργείο άμυνας θα αγοράσει επιπλέον εποχούμενα συστήματα μάχης Type-16, επίσης γνωστά ως ο ιαπωνικός καταστροφέας αρμάτων του εικοστού πρώτου αιώνα, σύμφωνα με το έγγραφο του Αμυντικού Προϋπολογισμού και Προγραμμάτων της Ιαπωνίας, του οποίου η έκδοση για το 2020 δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαΐου.

Η προμήθεια επιπλέον οχημάτων μάχης καταλλήλων για μεταφορά με αεροπλάνα και άλλα μέσα θα ενισχύσει τις ικανότητες ταχείας αντίδρασης των βασικών επιχειρησιακών μονάδων (Μεραρχιών Ταχείας Αντίδρασης και Ταξιαρχιών Ταχείας Αντίδρασης), σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο άμυνας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του προϋπολογισμού, η ιαπωνική επίγεια δύναμη αυτοάμυνας ζήτησε 33 οχήματα Type-16. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει να δαπανήσει $2.2 δισεκατομμύρια (¥23.7 δισ.) για να αγοράσει νέα οχήματα μάχης Type-16.

Το Type-16 είναι ένα σύγχρονο ιαπωνικό όχημα μάχης σχεδιασμένο για ελαφριά προς μεσαία άμυνα περιοχής και τακτική αναγνώριση. Ο κύριος ρόλος αυτού του οχήματος είναι η παροχή υποστήριξης άμεσων πυρών στις μονάδες πεζικού. Μπορεί να προσβάλλει εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα, κτίρια και οχυρώσεις πεδίου.

Το όχημα Type-16 Maneuver Combat Vehicle (MCV) προορίζεται να βοηθήσει στον επανεξοπλισμό των υφιστάμενων Μεραρχιών και Ταξιαρχιών για την αναδιοργάνωση τους σε Μεραρχίες/Ταξιαρχίες Ταχείας Αντίδρασης, όπως επίσης και να εξοπλίσει (εντέλει) τα νέα Συντάγματα Ταχείας Αντίδρασης παράλληλα με το Ελαφρύ Σύστημα Οχήματος Μάχης (LCV) το οποίο σχεδιάστηκε επίσης έχοντας υπόψη την άμυνα των εξωτερικών νήσων.

Το Type-16 είναι οπλισμένο με ραβδωτό πυροβόλο 105 χλστ. Είναι συμβατό με πυρομαχικά 105 χλστ τύπου NATO.

Νωρίτερα το The National Interest είχε αναφέρει, το 105 χιλιοστών πυροβόλο του MCV διαθέτει κάννη 52 διαμετρημάτων και προέρχεται από το φημισμένο βρετανικό πυροβόλο L7 που χρησιμοποιείται στα άρματα Centurion και Leopard 1. O γεμιστής μέλος του πληρώματος γεμίζει το διατρητικό βλήμα APFDS Type-93 για μεγίστη διατρητική ισχύ ή τα διπλής χρήσεως βλήματα HEAT Type-91, τα οποία είναι επίσης αποτελεσματικά κατά “μαλακών” στόχων. Ένα πολυβόλο 7,62 χλστ είναι τοποθετημένο ως συζυγές στο πυροβόλο ενώ ένα πολυβόλο M2 .50 ιν. είναι τοποθετημένο πάνω στον πύργο για αντιαεροπορική προστασία.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

    1. Το λάθος πρέπει να είναι του defence-blog, καθώς όλα τα type16(33) κοστίζουν 2,2 δισ. Γιεν, ήτοι 6 εκατ. € ανά όχημα.

      Δλδ τα 2,2 δισ. είναι γιεν, κι όχι δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.