Καναδάς: Αγορά πυροβόλων OTO 127/64 LW Vulcano για τα πλοία CSC

Ναυτικό πυροβόλο 127/64 LW - VULCANO

Η εταιρεία Leonardo ανέλαβε σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων ναυτικών πυροβόλων OTO 127/64 LW Vulcano για τα νέα πολεμικά πλοία πολλαπλών ρόλων (CSC) του βασιλικού καναδικού Ναυτικού. Η σύμβαση ήταν αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στο δελτίο τύπου που αποδέσμευσε η εταιρεία αναφέρεται ότι πυροβόλο OTO 127/64 LW Volcano είναι το σύστημα πυροβόλου με τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά και είναι το μοναδικό που ενσωματώνει το καθοδηγούμενο βλήμα 127 Vulcano. Η εξαιρετικά ευέλικτη αρχιτεκτονική του υπερβαίνει τους περιορισμούς τοποθετήσεως ώστε να ταιριάζει σε όλους τους τύπους πλατφορμών.

Η Leonardo θα προμηθεύσει την Lockheed Martin Canada με τέσσερα ναυτικά πυροβόλα χαμηλού βάρους (LW)  OTO 127/64 Vulcano, όπως και με το αυτόματο σύστημα φόρτωσης πυρομαχικών (AAHS) ως προαιρετική επιλογή, για το καναδικό CSC, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Irving Shipbuilding στα ναυπηγεία Χάλιφαξ στην Νέα Σκωτία. Τα τρία πρώτα συστήματα θα τοποθετηθούν πάνω στις νέες ναυτικές μονάδες, ενώ το τέταρτο θα χρησιμοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στόχος του προγράμματος CSC είναι η κατασκευή 15 εξελιγμένων και πολλαπλών αποστολών πολεμικών πλοίων ως μέρος της ευρύτερης εθνικής στρατηγικής για τη ναυπηγική βιομηχανία, ένα πολυετές έργο που επικεντρώνεται στην ανανέωση ολοκλήρου του καναδικού Στόλου.

Έχοντας επιλεγεί, τα τελευταία δέκα χρόνια, ήδη από έξι Ναυτικά, το OTO 127/64 LW Vulcano είναι το σύστημα πυροβόλου με τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά. Η υψηλή τεχνολογία του και η πλήρης ψηφιοποίηση του εξασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς τους χειριστές και την συνεχομένη υποστήριξη στο σύστημα διαχείρισης μάχης (CMS) μέσω των υπολογισμών των πιθανών λύσεων εκτέλεσης πυρών κατά τον σχεδιασμό της αποστολής.

Το σύστημα είναι το μοναδικό σ’ όλον τον κόσμο που ενσωματώνεται άψογα και με τις δύο εκδόσεις Guided Long Range (GLR) και Ballistic Extended Range (BER) του βλήματος Vulcano 127χλστ. Επιπλέον, ο πυροσωλήνας 4AP της Leonardo για συμβατικά πυρομαχικά διασφαλίζει την μεγάλη επιχειρησιακή ευελιξία του με τις δυνατότητες προγραμματισμού που διαθέτει που καλύπτουν τις ειδικές απαιτήσεις των αποστολών. Το OTO 127/64 LW Volcano λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και χωρίς την ύπαρξη πληρώματος, χάρις στην λύση AAHS της Leonardo, η οποία εγγυάται την αυτόματη επαναγέμιση του πυροβόλου με την ταυτόχρονη διαχείριση των πυρών ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς του Volcano και των συμβατικών πυρομαχικών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.