Καναδάς: Νεα αίθουσα εξομοίωσης ναυτικών αποστολών για την εκπαίδευση των πληρωμάτων

@simthetiq

Η Simthetiq, ένας ηγετικός φορέας παροχής 3D λύσεων και περιεχομένου για την εκπαίδευσης στον αμυντικό τομέα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι παρέδωσε μια εκπαιδευτική αίθουσα εμβύθισης* «Immersive Classroom» στο Βασιλικό Καναδικό Ναυτικό (RCN), για να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές εφαρμογές της ναυτικής εκπαίδευσης.

Η θολωτή εικονική αίθουσα διδασκαλίας που παραδόθηκε τον Μάρτιο, χρησιμοποιεί το περιβάλλον εμβύθισης προβολής πολλαπλών χρηστών της Station IX που επίσης διασυνδέεται με εξωτερικές μονάδες εικονικής πραγματικότητας για την παροχή επιπρόσθετης προσομοίωσης και εκπαιδευτικών δυνατοτήτων.

Η λύση περιλαμβάνει επίσης ειδικά προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για συγκεκριμένες ναυτικές εφαρμογές που θα παρέχουν εκπαίδευση υψηλής αξίας, εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται σε εκπαιδευτικά σενάρια για βελτίωση της μεταφοράς της γνώσης, ενίσχυση της ασφάλειας και αύξηση της ετοιμότητας εκστρατείας σύμφωνα με τους στρατηγικούς αντικειμενικούς σκοπούς του μελλοντικού ναυτικού εκπαιδευτικού συστήματος (FMTS) του RNC.

Η immersive classroom θα χρησιμοποιηθεί από την Βάση Esquimalt των Καναδικών Δυνάμεων (CFB Esquimalt) σε μία ολοκαίνουρια εγκατάσταση που σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευση του μέλλοντος.

Το 2017 Simthetiq και Station IX δημιουργήσαν μια εταιρική σχέση για την εξέλιξη και παράδοση 3D βιβλιοθηκών και εδάφους. Στην I/ITSEC 2017 στο Ορλάντο παρουσίασαν την πρώτη τους παραγωγή, ένα 3D εικονικό υπόστεγο που περιλάμβανε ένα σύνθετο βιομηχανικό σύστημα και ένα περιβάλλον JTAC σε πραγματικό χρόνο.

* Απόδοση του όρου «immersive» του πρωτοτύπου κειμένου.

Στον τομέα της εξομοίωσης γενικά, με τον όρο «immersion» (εμβύθιση) περιγράφεται η αίσθηση που δημιουργείται στο χρήστη/εκπαιδευόμενο ότι «βρίσκεται πλήρως» (έχει εμβυθιστεί) σε έναν τεχνητό κόσμο/περιβάλλον, όπου καλείται να αλληλεπιδράσει ή/και να ανταποκριθεί σε διάφορες καταστάσεις. Η αίσθηση της εμβύθισης μπορεί να ενισχυθεί με διάφορους τρόπους και μεθόδους, όπως π.χ. με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), σε συνδυασμό με ποικίλα ακουστικά και απτικά ερεθίσματα κ.α. Παράλληλα βέβαια, η εμβύθιση μπορεί να επιτευχθεί και με πολύ απλούς αλλά έξυπνους μηχανισμούς, που ενισχύονται από την προθυμία και τη φαντασία του χρήστη, όπως π.χ. στην περίπτωση ενός μικρού παιδιού που εμβυθίζεται πλήρως σε «έναν άλλο κόσμο», με κάποια φιγούρα ή επιτραπέζιο παιχνίδι!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.