Η εταιρεία General Dynamics Land Systems – Canada πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, διαδικτυακή τελετή με την οποία γιόρτασε την παρουσίαση του πρώτου οχήματος της έκδοσης μεταφοράς προσωπικού (TCV) του προγράμματος τεθωρακισμένου οχήματος υποστήριξης μάχης (ACSV) που κατασκευάζεται από τον καναδικό Στρατό.

«Είναι τιμή μας να έχουμε μαζί μας, διαδικτυακά, σήμερα τον υπουργό άμυνας Χαρζίτ Σατζάν, καθώς παρουσιάζουμε την πρώτη από τις οχτώ εκδόσεις ACSV, το όχημα μεταφοράς προσωπικού», δήλωσε ο Τζέισον Μοναχάν, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της General Dynamics Land Systems-Canada. «Τα ελαφριά θωρακισμένα οχήματα προστατεύουν τους Στρατιώτες του Καναδά στις αποστολές στο εξωτερικό για περισσότερο από 40 χρόνια και είναι προνόμιο μας που συνεχίζουμε αυτήν την παράδοση με την παρουσίαση της πρώτης έκδοσης ACSV».

Τον Αύγουστο 2019, η κυβέρνηση του Καναδά ανέθεσε σύμβαση στην εταιρεία General Dynamics Land Systems – Canada για να σχεδιάσει και παραγάγει 360 τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης μάχης για τον καναδικό Στρατό. Έκτοτε, η ομάδα ACSV της General Dynamics εργάζεται για να τηρήσει τις αυστηρές προθεσμίες σχεδιασμού και παραγωγής μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τις δυσκολίες που πηγάζουν από την εργασιακή ασφάλεια μέσα στην παγκόσμια πανδημία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κατασκευάστριας εταιρείας τα τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης μάχης (ACSV) είναι η προέκταση των οχημάτων της υφιστάμενης οικογένειας ελαφριών τεθωρακισμένων οχημάτων (LAV) 6.0 που βρίσκονται σε υπηρεσία με τον καναδικό Στρατό. Οι καναδικής σχεδίασης και παραγωγής εκδόσεις LAV 6.0 ACSV διαθέτουν κοινό αμάξωμα με τον στόλο οχημάτων LAV 6.0 στην υπηρεσία του καναδικού Στρατού και αντικατοπτρίζουν την προστασία και κινητικότητα που απαιτούνται για την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρήσεων σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου. Η σύμβαση ACSV προσφέρει οχτώ επιπλέον εκδόσεις της οικογενείας οχημάτων LAV 6.0, όπως ασθενοφόρα, σταθμούς διοίκησης, οχήματα επισκευών και περισυλλογής, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τεχνιτών. Διαθέτοντας έναν στόλο LAV με κοινή βασική διαμόρφωση μειώνονται οι δαπάνες της εκπαίδευσης και της μακροχρόνιας συντήρησης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: